Επιχειρηματίας στην Αίγινα έβαλε 140 ομπρέλες στην παραλία ενώ έχει άδεια για… 24 σετ.

Spread the love

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αίγινα ιδιοκτήτης επιχείρησης ο οποίος καταπατά κοινόχρηστο δημόσιο χώρο παραλίας, σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων.

Blackshark WW

Σε επιστολή τους προς τον δήμαρχο της Αίγινας, Ιωάννη Ζορμπά, κάτοικοι υποστηρίζουν ότι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην παραλία Κλήμα-Κλειδί έχει καταπατήσει με κάθε τρόπο το συμφωνητικό μίσθωσης που υπέγραψε με τον Δήμο Αίγινας και την Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής.

Google news

Σύμφωνα με την επιστολή, η επιχείρηση έχει τοποθετήσει 140 ομπρέλες, ενώ η σύμβαση μίσθωσης ορίζει 24 σετ ομπρελών.

«Με τον τρόπο αυτό εξαναγκάζει, όσους κολυμβητές αδυνατούν να πληρώσουν ή δεν επιθυμούν την ενοικίαση ομπρέλας, να συνωστίζονται στις βραχώδεις παρυφές του αιγιαλού, αφού μάλιστα κάλυψε με χώμα από παρακείμενη εκσκαφή τον βοτσαλωτό αιγιαλό και τους πολύ χαμηλούς βράχους στη θέση αυτή (κατά παράβαση του άρθρου 5 της ανωτέρω σύμβασης). Όταν δε τα καιρικά φαινόμενα αποκάλυψαν τη φυσική κατάσταση, η μισθώτρια επιχείρηση παρενέβη με τον ίδιο τρόπο και για δεύτερη φορά», αναφέρει η επιστολή.

H επιστολή των πολιτών προς τον Δήμαρχο Αίγινας, Ιωάννη Ζορμπά

«Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε Δήμου Αίγινας

Με την παρούσα επιστολή καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική, πλήρη κατάληψη της παραλίας/αιγιαλού στο ΚΛΗΜΑ – ΚΛΕΙΔΙ Αίγινας, κατά παράβαση των όσων προβλέπονται στο με αριθμό 28/29-6-2022 συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ του Δήμου Αίγινας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής και της μισθώτριας επιχείρησης .

Συγκεκριμένα:

1. Η επιχείρηση αυτή, από τα μέσα Μαΐου τοποθέτησε εκατόν σαράντα (140) Ομπρέλες και πέντε (5) σπιτάκια με κουρτίνες (πέπλα) που φτάνουν μέχρι το κύμα του αιγιαλού και καταλαμβάνουν ολόκληρο τον υπάρχοντα χώρο, κατά παράβαση του άρθρου 1 της ανωτέρω σύμβασης μίσθωσης που προβλέπει 24 σετ ομπρελών!!!

Με τον τρόπο αυτό εξαναγκάζει, όσους κολυμβητές αδυνατούν να πληρωσουν ή δεν επιθυμούν την ενοικίαση ομπρέλας, να συνωστίζονται στις βραχώδεις παρυφές του αιγιαλού, αφού μάλιστα κάλυψε με χώμα από παρακείμενη εκσκαφή τον βοτσαλωτό αιγιαλό και τους πολύ χαμηλούς βράχους στη θέση αυτή (κατά παράβαση του άρθρου 5 της ανωτέρω σύμβασης). Όταν δε τα καιρικά φαινόμενα αποκάλυψαν τη φυσική κατάσταση, η μισθώτρια επιχείρηση παρενέβη με τον ίδιο τρόπο και για δεύτερη φορά.

2. Επειδή δεν υπήρχε διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης (πάρκινγκ ) η επιχείρηση αποψίλωσε /ισοπέδωσε τον χώρο από τα όρια της μέχρι τα όρια του ρέματος, το οποίο έφραξε με βοτσαλα και μπάζα εκσκαφής από τις κατασκευές της , εμποδίζοντας την φυσική διέξοδο του ρεματος προς τη θάλασσα. Αφαίρεσε επίσης τις προυπαρχουσες καλαμιές και ισοπεδώσε αμμοθίνες. Τον χώρο αυτόν μάλιστα διέθεσε το προηγούμενο έτος μόνο για τους πελάτες της (χωρίς να έχει προς τούτο δικαίωμα) απειλώντας με χρέωση 40 Ευρώ τους άλλους πολίτες για παρκινγκ.

3. Η ίδια ως άνω επιχείρηση έχει τοποθετημένη σταθερή καντίνα (κατά παράβαση και πάλι του άρθρου 5 της ανωτέρω σύμβασης), την οποία δεν αποσύρει ποτέ και εγκαταλείπει τον χειμώνα επι τόπου, ενω τερματίζεται η μίσθωση. Την καταλαμβάνει δε πάλι το επόμενο έτος η ιδία πάντοτε επιχείρηση.

Τελος, αλλά όχι και λιγότερο σημαντικό, η μισθώτρια επιχείρηση, έχει αναρτημένα ηχεία στην καντίνα και η μουσική (που υπερβαίνει καθε ανεκτό όριο ) ακούγεται σε όλο τον δημόσιο χώρο, αλλά κυρίως αποτελεί έντονη όχληση, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, για τους πέριξ φιλήσυχους κατοίκους και επισκέπτες. Λόγω δε της διαμόρφωσης του εδάφους, η Μουσική μεταδίδεται στις παρακείμενες παρυφές μέχρι το χωριό Σφεντούρι. Τούτο έχει επανειλημμένα οδηγήσει σε διενέξεις των κατοίκων με την επιχείρηση, γεγονός που επαναλαμβάνεται κατ’ εξακολούθηση κάθε καλοκαίρι, παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συστάσεις της αστυνομίας.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, σας ζητάμε να ενεργήσετε τα νόμιμα ώστε:

1. Να αποσυρθούν άμεσα (πριν περασει το καλοκαίρι) τα παράνομα σετ ομπρελών και την καντίνα που καταλαμβάνουν τον κοινόχρηστο Δημόσιο χώρο της Παραλίας/αιγιαλού, τον οποιο η επιχείρηση παράνομα καταπατεί, πέρα από κάθε έννοια δικαίου και κατά παράβαση όσων υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.

2.Ζητάμε την παρέμβαση σας, για την διαφύλαξη της ησυχίας του χώρου και την επαναφορά του περιβάλλοντος στον όρμο ΚΛΕΙΔΙ (παρεμβάσεις χωροταξικές, μουσική, φωτισμός) στην προηγούμενη κατάσταση του απείρου φυσικού κάλλους του, που με τόση απλοχεριά η ίδια η φύση μας χάρισε και η εν λόγω επιχείρηση αλλοίωσε και συνεχίζει να αλλοιώνει με μεθοδευμένες παράνομες παρεμβάσεις, τις οποίες καμία περιβαλλοντολογική μελέτη δεν θα επέτρεπε να συμβούν, και είναι αντίθετες με τους νόμους του κράτους και το Σύνταγμα.

3. Τέλος, κατ’ ελάχιστον ζητούμε την αυστηρή εφαρμογή όσων προβλέπονται στο ανωτέρω με αριθμό 28/29-6-2022 συμφωνητικό μίσθωσης μεταξύ του Δήμου Αίγινας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής και της μισθώτριας επιχείρησης του κ. Γεωργίου – Παναγιώτη Φραντζούλη και ειδικότερα την επιβολή από μέρους σας (κατά την προβλεπόμενη νόμιμη αρμοδιότητα σας) όλων των συνεπειών που προβλέπονται στο άρθρο 5 του ανωτέρω συμφωνητικού σε βάρος της παρανομούσας επιχείρησης, καθώς ο έλεγχος της πιστής τήρησης των όρων του ανωτέρω συμφωνητικού και η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, αποτελεί δέσμια και ελεγκτέα υποχρέωση σας.

Οι υπογράφοντες κάτοικοι της περιοχής πολιτες της Αίγινας και επισκέπτες».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα