Ο Πούτιν λέει ότι η Ευρώπη πρέπει να πει ευχαριστώ στην Τουρκία!

Spread the love

Τα κράτη της Ευρώπης θα πρέπει να ευχαριστούν την Τουρκία που μπορούν ακόμη να εισάγουν ρωσικό φυσικό αέριο μέσω του αγωγού TurkStream, ανέφερε την Παραασκευή, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Atlas VPN

Οι δηλώσεις έγιναν από το Σότσι, ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο φιλοξενεί τη συνάντηση των δύο ηγετών.

Google news

Πούτιν και Ερντογάν είχαν συναντηθεί και προ τριών εβδομάδων, κατά την τριμερή Ρωσίας – Τουρκίας – Ιράν στην Τεχεράνη.

Ο Βλ. Πούτιν δήλωσε εξάλλου ότι ελπίζει να υπογράψει μια συμφωνία για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία.

“Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να υπογράψουμε σήμερα ένα μνημόνιο για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών μας δεσμών”, τόνισε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Ερντογάν, που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τις προσπάθειές του που κατέστησαν δυνατή την εξεύρεση μιας συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

“Χάρη στην άμεση συμμετοχή σας και τη μεσολάβηση της Γραμματείας του ΟΗΕ, το πρόβλημα που σχετίζεται με τις παραδόσεις ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας έχει διευθετηθεί. Οι παραδόσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτό”, είπε.

Ερντογάν: Παραγωγικές συνομιλίες
Ο Τ. Ερντογάν δήλωσε από την πλευρά του ότι οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της χώρας του και της Ρωσίας στο Σότσι έχουν υπάρξει “ιδιαίτερα παραγωγικές” και ότι ο ίδιος και ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα συζητήσουν στη συνέχεια τις εξελίξεις στη Συρία.

“Η συζήτηση για τις εξελίξεις στη Συρία με αυτή την ευκαιρία θα βοηθήσει να ηρεμήσει η περιοχή. Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας είναι πολύ σημαντική”, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Καθισμένος απέναντι στον Πούτιν λίγο πριν τις συνομιλίες τους, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι είναι σημαντικό ο πυρηνικός σταθμός στο Ακουγιού της νότιας Τουρκίας, ο οποίος κατασκευάζεται από ρωσική εταιρεία, να ολοκληρηθεί ενός χρονοδιαγράμματος.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα