Αυτά τα νησιά της Ελλάδας εξαφανίζονται και εμφανίζονται καθημερινά!

Spread the love

Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως υπάρχουν περισσότερα από 6 χιλιάδες νησιά, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στα βάθη των αιώνων ύστερα από διάφορες υποθαλάσσιες διεργασίες. Από αυτά, ωστόσο, μόνο 227 κατοικούνται. Τα υπόλοιπα αποτελούν ουσιαστικά βραχονησίδες χωρίς καμία ανθρώπινη ή τουριστική δραστηριότητα. Σ’ αυτή την τεραστία λίστα, όμως, υπάρχουν δύο νησάκια που διαφέρουν απ’ όλα τα άλλα.

Geekbuying WW

Κι αυτό γιατί έχουν την μοναδική ιδιαιτερότητα για τα ελληνικά δεδομένα να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται κάθε μέρα. Πού μπορεί να συναντήσει κανείς αυτά τα νησιά και ποιο φαινόμενο δημιουργεί αυτό το παράδοξο, το οποίο συναντάται σε ελάχιστες χώρες παγκοσμίως;

Google news

Τα «δίδυμα» νησιά που εμφανίζονται και εξαφανίζονται κάθε καλοκαίρι

\

Τα δύο νησιά βρίσκονται κοντά στην Ερέτρια, απέχουν μόλις μία ώρα από την Αθήνα και είναι πολύ γνωστά στους ντόπιους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς με την περίπτωσή τους, ο λόγος για τον οποίο εμφανίζονται και εξαφανίζονται από τον χάρτη καθημερινά, είναι η κίνηση του νερού στο στενό της Χαλκίδας. Που σημαίνει πως τα πρωινά υπάρχουν κανονικά και μπορεί να τα διακρίνει κάποιος από αεροφωτογραφίες και τα απογεύματα έχουν βυθιστεί στη θάλασσα.

Το θέαμα εντυπωσιάζει, με αρκετούς ντόπιους και τουρίστες να τραβούν εντυπωσιακές φωτογραφίες από το σημείο. Αυτό που κάνει ακόμη πιο ειδυλλιακό το τοπίο, είναι ο τριγύρω βιότοπος. Τα νερά της θάλασσας έχουν τιρκουάζ χρώμα, ενώ αν φτάσεις ως εκεί με σκάφος, έχεις την εντύπωση και πως βρίσκεσαι στη Γαλάζια Λίμνη.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα