Ανοίγει η πλατφόρμα του Power Pass ξανά αλλά… για ποιους;

Spread the love

To σενάριο να ανοίξει ξανά το Power Pass αλλά μόνο για διορθώσεις, επανέλαβε ο Κώστας Σκρέκας, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «ανακοίνωσε μηχανισμό που για τον Αύγουστο απορροφά έως το 90% της επιβάρυνσης».
Σε νέες δηλώσεις του, ο υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε ακόμη μία φορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για το Power Pass για να γίνουν διορθώσεις από τους καταναλωτές, καθώς όπως είπε υπάρχει σχετικό αίτημα από ανθρώπους που – κατά την υποβολή της αίτησής τους – έκαναν λάθη στην δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού ή άλλων στοιχείων.

Govee Many GEOs

Ο Κώστας Σρκέκας επέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για να δεχθεί νέες αιτήσεις.

Google news

Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και τα μέτρα ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σημείωσε, μάλιστα, πως «είναι πρώτη η Ρουμανία και δεύτερη η Ελλάδα πανευρωπαϊκά, σε ποσοστό επιδότησης» για να μειωθεί η επιβάρυνση για τα τιμολόγια ρεύματος».

Συμπλήρωσε δε πως η κυβέρνηση «ανακοίνωσε μηχανισμό που για τον Αύγουστο απορροφά έως το 90% της επιβάρυνσης και υποχρεώσαμε τις εταιρείες να δημοσιοποιούν το καθαρό κόστος της κιλοβατώρας».

Νέα διάταξη για να απαγορευτεί στις εταιρείες να αλλάζουν πάγιο
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, «σήμερα περνάμε διάταξη που δεν επιτρέπει στις εταιρείες να μεταβάλλουν το πάγιο, σε σχέση με αυτό που ίσχυε στις αρχές Ιουλίου και προηγούμενα, επειδή είδαμε τι προηγούμενες ημέρες πως 1-2 πάροχοι προχώρησαν σε αύξηση του παγίου. Θα περάσει σήμερα η τροπολογία αυτή».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να μην σπαταλούν ενέργεια, λέγοντας πως «δεν πρέπει να ξοδεύουμε, να σπαταλούμε ενέργεια που δεν χρειαζόμαστε».

Υπογράμμισε, άλλωστε, πως αυτό δεν κάνει καλό στον προϋπολογισμό του νοικοκυριού, αλλά ούτε στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα