Τα McDonalds ανεβάζουν την τιμή τους στο cheeseburger!

Spread the love

Τα McDonald’s ανέβασαν την τιμή του cheeseburger για πρώτη φορά στα πάνω από 14 χρόνια λειτουργίας τους, λόγω των αυξανόμενων διεθνών τιμών στα προϊόντα.

Wondershare WW

Η αλυσίδα fast food είπε ότι τα εστιατόρια της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξήσουν τις τιμές από 10 έως 20 σεντς σε ορισμένα είδη. Η τιμή ενός cheeseburger έχει αυξηθεί από 0,99 σε 1,19 λίρες.

Google news

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος για πράγματα όπως καύσιμα, μισθοί και συστατικά, με τις τιμές να αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει παρατηρηθεί εδώ και 40 χρόνια.

Σε ένα email προς τους πελάτες, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, Alistair Macrow, δήλωσε ότι η εταιρεία αναγκάζεται να κάνει «δύσκολες επιλογές» σχετικά με τις τιμές της.

«Κατανοούμε ότι τυχόν αυξήσεις τιμών δεν είναι καλά νέα, αλλά καθυστερήσαμε και ελαχιστοποιήσαμε αυτές τις αλλαγές για όσο διάστημα μπορούσαμε», είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένες τιμές δεν επηρεάστηκαν.

Ορισμένες τιμές θα συνεχίσουν να διαφέρουν μεταξύ διαφορετικών εστιατορίων, καθώς ορισμένα λειτουργούν από δικαιοδόχους, οι οποίοι μπορούν να ορίσουν τις τιμές με βάση τις συστάσεις της McDonald’s.

Άλλα είδη που η τιμή τους αυξάνεται είναι τα πρωινά γεύματα, οι μεγάλοι καφέδες, τα κουτιά McNugget και οι αναβαθμίσεις από μεσαία σε μεγάλα γεύματα, είπε η εταιρεία.

Την Τρίτη, η εταιρεία είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει περισσότερες επιλογές μενού με έκπτωση, επειδή το αυξημένο κόστος ζωής, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, οδήγησε ορισμένους πελάτες χαμηλότερου εισοδήματος να αγοράζουν φθηνότερα είδη και λιγότερα μεγάλα συνδυαστικά γεύματα.

Τα McDonald’s έχουν περισσότερα από 36.000 εστιατόρια σε περισσότερες από 100 χώρες.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα