Η Εύη Καλογηροπούλου ήταν η γυναίκα με το… μαύρο σορτς που συνοδευόταν από τον Ορέστη Ανδρεαδάκη.

Spread the love

Την έντονη αντίδραση του διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη προκάλεσαν οι αναφορές στη «γυναίκα με το μαύρο σορτς», που έγιναν μετά τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο την Κυριακή.

Dresslily WW

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα που εισήλθε μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ορέστη Ανδρεαδάκη, στον χώρο που έγινε η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 48 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ήταν η Εύη Καλογηροπούλου, η σκηνοθέτιδα που βραβεύθηκε πρόσφατα στις Κάννες για την ταινία «Στον θρόνο του Ξέρξη», με τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Google news

Η κυρία Καλογηροπούλου, η οποία συνόδευσε τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, έγινε θέμα… debate στα social media, όπως και ο βιολιστής Ιωάννης Στρατάκης, ο οποίος προσήλθε στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου με σαγιονάρες και βερμούδα.

Η Εύη Καλογηροπούλου δέχθηκε σεξιστικές νύξεις για την παρουσία της στη δεξίωση για τα 48 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Instagram ο Ορέστης Αδρεαδάκης.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Εύη Καλογηροπούλου δέχθηκε πρόσκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και δεν είχε ρόλο συνοδού.

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, θέση μέσω Instagram για τα όσα της καταλογίζονται πήρε και η ίδια η σκηνοθέτιδα.

«Η Eύη Καλογηροπούλου είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών: με τις μικρού μήκους ταινίες “Μotorway 65” (2020), και “Στον θρόνο του Ξέρξη” (2022, φωτό 2) και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Cora” (2021). Οι δύο τελευταίες δουλειές της βραβεύτηκαν στις Κάννες με τα βραβεία του Canal+ και του L’Atelier της Cinefondation αντίστοιχα. Eίναι ωστόσο και ταλαντούχα εικαστικός, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της (φωτό 3). Είναι επίσης πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και του Royal college of Art του Λονδίνου», έγραψε αρχικά στην ανάρτησή του ο κ. Ανδρεαδάκης.

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι «για τους λόγους αυτούς εξάλλου ήταν καλεσμένη στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαζί με άλλους καλλιτέχνες που τιμούν την Ελλάδα με το έργο τους. Καλεσμένος κι εγώ στη δεξίωση κατέβηκα με την Εύη Καλογηροπούλου τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου ως καλός φίλος και συνεργάτης της. Εκτιμώ το ταλέντο και την προσωπικότητά της, τιμώ τη φιλία μας και θλίβομαι με τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα