Θαλάσσιος ίππος βούλιαξε βάρκα ενός κατοίκου στην Νορβηγία!

Spread the love

Ένας τεράστιος θαλάσσιος ίππος προκαλεί χάος στα λιμάνια, τραβώντας το τεράστιο σώμα του πάνω σε αγκυροβολημένα σκάφη, εν μέσω εκκλήσεων για την απομάκρυνσή του, γράφει η «Mirror».

Redmagic WW

Το θηλαστικό βάρους 1.500 κιλών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη νορβηγική πόλη Kragerø, πριν μετακινηθεί σε μια περιοχή κοντά στο Όσλο.

Google news

Οι κάτοικοι ήταν τόσο γοητευμένοι από την επίσκεψη του γιγάντιου επισκέπτη που έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες και βίντεο και του έδωσαν ακόμη και όνομα: «Freya».

Ωστόσο, μετά από δύο μήνες που περιφερόταν στα νερά, έτρωγε ψάρια και φέρεται να σκότωσε ακόμη και έναν κύκνο, οι κάτοικοι της πόλης αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα ο θαλάσσιος ίππος να μετακινηθεί. Ο ειδικός σε θέματα θαλάσσιων ίππων, Rune Aae, δήλωσε στο Νορβηγικό Πρακτορείο Ειδήσεων «NTB» ότι το ζώο είναι πιθανό να έχει στενοχωρηθεί.

«Δεν έχει καμία ηρεμία. Χρειάζεται να χαλαρώσει μέχρι και 20 ώρες. Όταν αγχώνεται συνεχώς από τους ανθρώπους και την παρουσία τους, δεν του κάνει καλό», ανέφερε ο ίδιος.

Ο θαλάσσιος ίππος ή οδόβαινος του Ατλαντικού ωκεανού (Odobenus rosmarus) είναι ο ευγενικός γίγαντας της Αρκτικής. Οι θαλάσσιοι ίπποι έχουν ζαρωμένο, καστανού και ροζ χρώματος δέρμα, επίπεδα πτερύγια και πολύ λίπος στο σώμα τους, για να τους κρατάει ζεστούς στα ψυχρά νερά της Αρκτικής. Οι ενήλικοι θαλάσσιοι ίπποι ζυγίζουν από 600 έως 1.500 κιλά και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 3,2 μέτρα μήκος. Έχουν μακριούς χαυλιόδοντες και μουστάκια με ευαίσθητους αισθητήρες. Δεν μετακινούνται γρήγορα στο έδαφος, αλλά είναι γρήγοροι στο νερό (έως και 35 χλμ. την ώρα).


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα