Ένα drone έσωσε άνθρωπο από πνιγμό στην Θάλασσα!

Spread the love

Πρωτοπόρο ναυαγοσωστικό σύστημα με drone που εφαρμόζεται σε ισπανικές παραλίες, έσωσε την ζωή 14χρονου που πάλευε με μεγάλα κύματα έξω από παραλία στη Βαλένθια, ανακοίνωσαν οι διαχειριστές του.

Cubot WW

Το drone έριξε ένα σωσίβιο στην θάλασσα που κράτησε το παιδί στην επιφάνεια όταν άρχισε να βουλιάζει, μέχρι να φθάσει λίγα λεπτά αργότερα ναυαγοσωστική ομάδα.

Google news

«Όταν φτάσαμε είδαμε ένα παιδί σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς καθόλου ενέργεια για να συνεχίσει να επιπλέει, έτσι έστειλα ένα σωσίβιο» δήλωσε ο Μιγκέλ Ανχελ Πεδρέρο, πιλότος του drone για λογαριασμό της General Drones που παρέχει την τεχνολογία.

«Λόγω των ισχυρών κυμάτων ήταν πολύπλοκη μανούβρα, τελικά όμως καταφέραμε να του δώσουμε το σωσίβιο και μπόρεσε να επιπλεύσει μέχρι να τον φθάσουν οι ναυαγοσώστες με jet ski».

Η General Drones, η οποία προσφέρει την υπηρεσία από το 2017, διαθέτει πλέον 30 πιλότους που φρουρούν 22 παραλίες της Ισπανίας για έκτακτα περιστατικά.

«Αυτά τα επιπλέον δευτερόλεπτα έχουν ζωτική σημασία σε ορισμένες περιπτώσεις και επιτρέπουν στις ομάδες διάσωσης να προσεγγίσουν τον άνθρωπο πιο ήρεμα και προσεκτικά», εξηγεί ο Μιγκέλ Ανχελ Πεδρέρο.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα