Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας.

Spread the love

Τα μυρμήγκια συνήθως έρχονται σε εσωτερικούς χώρους για να αναζητήσουν τροφή ή για να βρουν ένα σημείο να σχηματίσουν φωλιά. Ακόμη και η μικρότερη ποσότητα από ψίχουλα μπορεί να προσελκύσει μια στρατιά από μυρμήγκια από τα οποία είναι δύσκολο να απαλλαγείτε.

Goboo [CPS] Many GEOs

Αν και είναι διαθέσιμα χημικά απωθητικά στην αγορά, αυτά μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τα κατοικίδια ή τα μικρά παιδιά οπότε θα σας συνιστούσαμε να τα αποφύγετε καθαρά για λόγους υγείας και οικονομίας. Όμως τι μπορείτε να κάνετε;

Google news

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε από τα ενοχλητικά αυτά έντομα. Εμείς, σας παραθέτουμε κάποιες λύσεις και εσείς διαλέξτε όποια σας βολεύει.

mirmigkia

Το κόλπο με τη ζάχαρη
Η μέθοδος λειτουργεί χρησιμοποιώντας τη ζάχαρη ως πηγή τροφής για να προσελκύσει τα μυρμήγκια και να τα αποτρέψει από την εισβολή σε άλλες περιοχές της ιδιοκτησίας σας. Φτιάξτε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και άχνη ζάχαρη και τοποθετήστε το σε ένα μπολ σε στρατηγικά σημεία εισόδου δηλαδή κοντά σε παράθυρα και πόρτες. Ως δια μαγείας θα διαπιστώσετε ότι τα μυρμήγκια θα φύγουν, οπότε θα απαλλαγείτε από αυτά.

Βέβαια αν η μέθοδος αυτή δεν σας αρέσει υπάρχουν και άλλες οικολογικές εναλλακτικές λύσεις όπως αυτές που ακολουθούν.

Καφές φίλτρου
Κλείστε τις ρωγμές και τις τρύπες από τις οποίες βγαίνουν τα μυρμήγκια με κόκκους καφέ. Εναλλακτικά, μην πετάξετε το κατακάθι που έχει μείνει στο φίλτρο της μηχανής του γαλλικού καφέ καθώς αποτελούν ένα πρώτης τάξεως υλικό στην απώθηση των μυρμηγκιών.

Καλαμποκάλευρο
Χρησιμοποιήστε το με την ίδια μέθοδο όπως και το ταλκ. Επειδή θα προσπαθήσουν να το φάνε, δυστυχώς γι’ αυτά, θα πεθάνουν.

Λευκό Ξύδι
Φτιάχνουμε ένα διάλυμα με ξύδι και νερό για να σφουγγαρίσουμε το πάτωμα και να καθαρίσουμε τον πάγκο της κουζίνας και τα μυρμήγκια γίνονται καπνός!

Κανέλα
Η σκόνη κανέλας σε σημεία κοντά σε πόρτες και παράθυρα δεν αρέσει στα μυρμήγκια με αποτέλεσμα να μένουν εκτός σπιτιού.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα