Ποια είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία στην Ελλάδα;

Spread the love

Είναι σίγουρο ότι στην Ελλάδα έχουμε όμορφες παραλίες με καθαρά νερά, αυτό που λέμε μερικές φορές «επίγειους παραδείσους». Σε όποια μορφή και να είναι έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και λατρεύουμε να τις επισκεπτόμαστε.
Το Μονολίθι στην Πρέβεζα, ξεχωρίζει για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Και αυτός ο λόγος είναι το μήκος της παραλίας, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, αφού αγγίζει τα 25 χλμ.

Cafago WW

Είναι η μεγαλύτερη παραλία με άμμο, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Νομού Πρέβεζας, σε απόσταση μόνο μερικών χιλιομέτρων από την αρχαία πόλη της Νικόπολης και κάθε επισκέπτης χάνεται στην απέραντη άμμο, που απλώνεται πέρα από εκεί που φτάνει το μάτι σου.

Google news

Στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν «Κόμαρος» εξαιτίας των πολλών κουμαριών που υπήρχαν και υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Το σημερινό της όνομα, δηλαδή Μονολίθι, οφείλεται σε μια συστάδα βράχων που βρίσκονταν σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή. Μέχρι το 1943, οι βράχοι προεξείχαν σχεδόν ένα μέτρο από την επιφάνεια της θάλασσας, όταν οι Γερμανοί και οι Ιταλοί τους βομβάρδισαν και τους έσπασαν.

Σε εκείνο το σημείο σήμερα, έχει δημιουργηθεί ένας ύφαλος στην επιφάνεια του νερού. Η ακρογιαλιά του απλώνεται από χωριό Μύτικας, μέχρι εκείνο της Καστροσυκιάς, όπου αρχίζει και το δάσος Μονολιθίου, το οποίο ανήκει σε αρχαιολογική ζώνη, λόγω της εγγύτητας με την αρχαία Νικόπολη.

Τα νερά είναι ονειρεμένα, η χρυσή αμμουδιά που έχει πλάτος 10 έως και 50 μέτρα σου προκαλεί ηρεμία, οι ευκάλυπτοι σου χαρίζουν την απαραίτητη σκιά και το συνολικό φυσικό τοπίο, κάνει τους τουρίστες να την επισκέπτονται μαζικά κάθε καλοκαίρι. Το να φτάσεις εκεί είναι πολύ εύκολο, καθώς απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Πρέβεζας, ενώ δεν είναι λίγα τα τουριστικά καταλύματα γύρω της.

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα