Νέος πόλος δημιουργείται στον τομέα υγείας! Συγχωνεύονται Ερρίκος Ντυνάν και Euromedica.

Spread the love

Σημαντική συμφωνία στο τομέα της υγείας επετεύχθη με επίκεντρο το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν το οποίο συγχωνεύεται με την Euromedica.

Zaful WW

Η συγχώνευση καθιστά την Ημιθέα ΑΕ ισχυρό πόλο στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Το Ερρίκος Ντυνάν διαθέτει περίπου 500 κλίνες (την στιγμή που ο Ευαγγελισμός έχει περίπου 800) ενώ ταυτόχρονα η Εuromedica διαθέτει κλινικές σε όλη την Ελλάδα και διαγνωστικά κέντρα.

Google news

Ο όμιλος Euromedica αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα, διαθέτοντας πανελλαδικό δίκτυο (70 μονάδες σε λειτουργία σε 25 πόλεις). Πέραν των διαγωνιστικών κέντρων διαθέτει κλινικές, όπως ο “Κυανούς Σταυρός”, η “Γενική Κλινική” και το μαιευτήριο “Γένεσις” στη Θεσσαλονίκη μονάδες τεχνητού νεφρού και κέντρα αποκατάστασης.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας συγχώνευσης

Σε καταρχήν συμφωνία για την απορρόφηση του Ομίλου EUROMEDICA ανακοινώνει ότι ήρθε η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ ΜΑΕ («Ημιθέα»), ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Στόχος, όπως αναφέρεται, είναι «η δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους Υγείας στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση της απορρόφησης, η ΗΜΙΘΕΑ θα διαθέτει έναν πλήρως καθετοποιημένο Όμιλο με παρουσία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, και σε Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της Ελληνικής Επικράτειας».

Το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν θα πλαισιωθεί από 7 Γενικές και Μαιευτικές Κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο και Κοζάνη, από ένα ευρύτατο δίκτυο 23 Διαγνωστικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λάρισα, Πιερία, Αλεξανδρούπολη), καθώς και από ένα Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο νέος όμιλος υγείας θα απασχολεί πάνω από 2.700 εργαζομένους, ενώ θα διαθέτει περισσότερες από 1.000 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πάνω από 120.000 περιστατικά τον χρόνο. Στην πρωτοβάθμια περίθαλψη το δίκτυο του ομίλου, στην ωρίμανσή του, θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 1.000.000 επισκέψεις ετησίως μέσα από ένα πλέγμα 3.500 συνεργαζόμενων ιατρών σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικασία απορρόφησης θα ξεκινήσει σύντομα και η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού και τη λήψη των προβλεπόμενων στον νόμο εταιρικών εγκρίσεων.

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα