Τα πιο καυτά τσιφτετέλια που έχουν καταγραφτεί στην ελληνική τηλεόραση.

Spread the love

Το τσιφτετέλι ή αλλιώς ο χορός της κοιλιάς είναι αντικρυστός αυτοσχεδιαζόμενος, γυναικείος χορός, διαδεδομένος τόσο στην Ελλάδα (κυρίως από το 1932 και ύστερα) και τα Βαλκάνια, όσο και στην Ανατολή.

Goboo [CPS] Many GEOs

Οι μελετητές αναφέρουν ως πιθανότερο τόπο προέλευσής του τη Μέση Ανατολή, και την Τουρκία, ενώ παρόμοιος χορός πιθανόν υπήρχε και την αρχαία Ελλάδα, καθώς υποστηρίζουν πως πρόκειται για τον αρχαιοελληνικό χορό του Αριστοφάνη, κόρδακα, αν και αυτό δεν τεκμηριώνεται.

Google news

Αντίθετα, στον Ελληνικό χώρο δεν καταγράφεται κάποιος παρόμοιος χορός πριν το 1923 και την έλευση των προσφύγων. Άλλοι προσπαθούν να τεκμηριώσουν την καταγωγή του στην Κεντρική Ασία. Η ετυμολογία του πιθανότατα προέρχεται από το ότι παιζόταν κάποτε σε διπλή (τσιφτέ) χορδή (τέλι). Δηλαδή, οι παλιοί Ανατολίτες μουσικοί, τοποθετούσαν τις 2 ψηλότερες χορδές του βιολιού κοντά-κοντά και τις χόρδιζαν στην ίδια νότα με διαφορά οκτάβας (συνήθως ρε΄-ρε΄΄) ώστε η μελωδία να παίζεται με οκτάβες και να ηχεί ενισχυμένη («Tsifte-Teli»).

Όταν χορεύεται από γυναίκα «σόλο», αυτό γινόταν πάνω σε τραπέζι γεμάτο πιάτα (για να μην μπορεί να κάνει βηματισμούς, αλλά μόνο να σείει το στήθος, τη μέση και τους γλουτούς…) ενώ η παρέα συνοδεύει με ρυθμικά παλαμάκια.

Τα πιο σέξι τσιφτετέλια της ελληνικής τηλεόρασης
Μάλιστα, η ελληνική τηλεόραση μας έχει χαρίσει κάποια πολύ… καυτά τσιφτετέλια.

Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο καυτά τσιφτετέλια που έχουν ποτέ προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση.

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα