Έγινε η πρώτη απόλυση στο νοσοκομείο της Πάτρας που αρνήθηκαν να βοηθήσουν τον 49χρονο άνδρα.

Spread the love

Οι δύο νοσηλεύτριες απολογήθηκαν χθες το πρωί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο προσπαθώντας να εξηγήσουν πως πήραν την απόφαση να διώξουν.

Geekbuying WW

Η πρώτη απόλυση νοσηλεύτριας για τον θάνατο του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου είναι πλέον γεγονός. Με απόφαση της 6ης ΥΠΕ ανεστάλη η σύμβαση εργασίας της μίας από τις δύο νοσηλεύτριας που βρίσκονταν στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης. Πρόκειται για την νοσηλεύτρια που βρίσκονταν στο χώρο και παρακολουθούσε επί της ουσίας το διάλογο μεταξύ του ασθενούς και της μόνιμης νοσηλεύτριας. Για τη δεύτερη προβλέπεται η ποινή της αργίας.

Google news

Οι δύο νοσηλεύτριες απολογήθηκαν χθες το πρωί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο προσπαθώντας να εξηγήσουν πως πήραν την απόφαση να διώξουν.

Ο Θάνατος του Θοδωρή έφερε αλλαγές και σε θέσεις μέσα στο νοσοκομείο. Με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Παναγιώτη Δημόπουλου έγιναν σημαντικές αλλαγές στις προϊσταμένες των νοσηλευτικών υπηρεσίων, ενώ έφυγε από την θέση της η προϊσταμένη στα ΤΕΠ, όπου είχε φθάσει ο 49χρονος την περασμένη Τετάρτη και δεν εξετάστηκε από γιατρό.

Παράλληλα εκτός από τις διοικητικές κυρώσεις σε εξέλιξη είναι και η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πατρών για την υπόθεση.

Αυτό σημαίνει ότι θα καταθέσουν οι νοσηλεύτριες που δεν κάλεσαν γιατρό και έδιωξαν τον άτυχο Θοδωρή ,ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου καθώς και συγγενείς του 49χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί και ο ιδιώτης γιατρός ο οποίος σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια εξέτασε το πρωί της μοιραίας ημέρας τον Θοδωρή και διέγνωσε ψύξη.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της ισχυρίστηκε:
«Δεν ήταν ωχρός και περπατούσε κανονικά. Δεν είχε κάποιο σημάδι που να παραπέμπει σε επείγουσα κατάσταση.

Τον ρώτησα: τι έχεις;

Μου απάντησε πονάω στην πλάτη και μου έδειξε ένα συγκεκριμένο σημείο στην πλάτη προς τον αυχένα και μου ανέφερε: Πήγα το πρωί στο γιατρό μου και μου είπε ότι έχω ψύξη και μου έδωσε φάρμακα .Πήρα τα φάρμακα αλλά δεν περνάει ο πόνος Αντιθέτως έχει δυναμώσει

Δεν μου είπε για πόνο στο στήθος.

Του είπα να πάει στο Ρίο που εφημέρευε. Ζητάω συγνώμη.»

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα