Οι τέσσερις φορολογικές υποχρεώσεις συμπίπτουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Spread the love

Τέσσερις φορολογικές υποχρεώσεις συμπίπτουν ως το τέλος του μήνα: Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ΦΠΑ. Η ανταπόκριση των φορολογουμένων θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τα περιθώρια που θα υπάρξουν το φθινόπωρο για πρόσθετα μέτρα στήριξης απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια.

Wondershare WW

Έως τις 29 του μηνός θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη από τις 8 δόσεις του Φόρου Εισοδήματος αλλά και η τρίτη από τις 10 δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Google news

Υπάρχει η επιλογή πληρωμής εφ’ άπαξ με 3% έκπτωση ή να συγκεντρωθούν όλες οι οφειλές ΕΝΦΙΑ και Φόρου Εισοδήματος και να γίνει πάγια ρύθμιση 24ων δόσεων με επιτόκιο 5,5%.
Η ώρα της επιστροφής έφτασε και για τα ποσά από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή που έλαβαν χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι φορολογούμενοι μπορούν να επιλέξουν πληρωμή σε δόσεις για τα ποσά κάποιων κύκλων και εφάπαξ εξόφληση για τους υπόλοιπους κερδίζοντας επιπλέον έκπτωσηΈως 29 του μηνός θα πρέπει οι φρολογούμενοι να αποφασίσουν είτε εφάπαξ με έκπτωση 15 % ή έως 96 άτοκες.
Στο ημερολόγιο των πληρωμών του Ιουλίου και η πρώτη από τις δύο δόσεις ΦΠΑ για το Β τρίμηνο του έτους με προθεσμία έως 29/7.
Με τα σημερινά δεδομένα το ισχυρότερο κίνητρο για εφάπαξ καταβολή είναι εκείνο που αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή καθώς η έκπτωση είναι 15% έναντι 3% του φόρου εισοδήματος.
1,5 εκατ φορολογούμενοι πάντως δεν έχουν ακόμη υποβάλει την φορολογική τους δήλωση και καθώς η προθεσμία που παρατάθηκε εκπνέει στις 29 του μηνός, οι λογιστές ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών να μελετήσει το ενδεχόμενο και νέας παράτασης.

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα