Τύλιξαν με αλουμινόχαρτο την γέφυρα Hammersmith στην Βρετανία λόγο του καύσωνα!

Spread the love

Η γέφυρα Hammersmith προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού τυλίχτηκε με αλουμινόχαρτο.
Το κύμα καύσωνα που έχει χτυπήσει τη Βρετανία, εκτός του ότι ταλαιπωρεί τους πολίτες της έχει αρχίσει και δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα σε ορισμένες πόλεις.

Gshopper Many GEOs

Συγκεκριμένα, στο δυτικό Λονδίνο η γνωστή γέφυρα Hammersmith καλύφθηκε με φύλλα ενισχυμένου αλουμινόχαρτου προκειμένου το μεταλλικό σύστημα στήριξής της να προστατευτεί από τις ρωγμώσεις που προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Google news

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είχε παρουσιαστεί το 2020 όταν και χρειάστηκαν εργασίες αποκατάστασης ύψους 140 εκατομμυρίων λιρών με την γέφυρα να είναι κλειστή για τα οχήματα και να είναι προσβάσιμη μόνο για πεζούς και ποδηλάτες.

Το κόστος της επένδυσης που εφαρμόστηκε στη γέφυρα του Hammersmith έφτασε τις 420.000 λίρες και πλέον θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η τοποθέτηση διοδίων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα συντήρησης και επισκευής.

Σημειώνεται πως η μεταλλική αλυσίδα που ουσιαστικά αποτελεί τον σκελετό της γέφυρας θα πρέπει να διατηρείται στους 13 βαθμούς Κελσίου, και στην περίπτωση που υπερβεί τους 18 βαθμούς τότε οι Αρχές θα πρέπει να διακόψουν την κυκλοφορία σε αυτή.

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα