Έκλεισε το πρόγραμμα… Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή για τα voucher.

Spread the love

Εν αναμονή των voucher για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» βρίσκονται χιλιάδες πολίτες με το οποίο παίρνουν επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες τα πρώτα SMS θα «έφευγαν» σήμερα, Παρασκευή, ωστόσο, δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση.

Cubot WW

Υπενθυμίζεται πως αν και έχουν υποβληθεί περίπου 910.000 αιτήσεις, ωστόσο δεν θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι την έκπτωση για να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

Google news

Έχει ήδη ανακοινωθεί πως μπορούν μεν όλοι να κάνουν αίτηση, όμως θα λάβουν την επιταγή μόνο οι 350.000. Επομένως σχεδόν 1 στις 3 αιτήσεις αναμένεται να απορριφθεί. Οι δικαιούχοι έχουν καθοριστεί από εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώθηκαν από το point system ως εξής:

1η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ – Θα λάβουν το 50% της αξίας της συσκευής
2η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα 5.000 έως 10.000 ευρώ – Θα λάβουν το 45% της αξίας
3η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ – Θα λάβουν κουπόνι 35%
4η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ – Θα λάβουν το 30%
Προβληματισμός για τα κλιματιστικά
Υπενθυμίζεται πως αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022. Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος κ. Παναγιώτης Πουλιανός μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» σχετικά με το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» και συγκεκριμένα με την τοποθέτηση των κλιματιστικών.

Ο κ. Πουλιανός εξέφρασε τον προβληματισμό του αναφορικά με το πρόγραμμα, εξηγώντας πως οι ψυκτικοί που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα είναι ελάχιστοι συγκριτικά με τον όγκο των κλιματιστικών που θα αλλαχθούν.

«Πιστεύουμε πως σε 3-4 μέρες θα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα περίπου 700-800 ψυκτικοί…Μέσα σε ενάμιση μήνα οι ψυκτικοί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το πρόγραμμα» είπε.

Ο πρόεδρος πρότεινε παράταση 1 με 2 μήνες του προγράμματος για να μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και να μπορέσουν και οι ψυκτικοί να εξυπηρετήσουν σωστά.

Ο κ. Πουλάκης έβαλε στο τραπέζι και το θέμα της απόσυρσης όλων αυτών των συσκευών δηλώνοντας πως δεν υπάρχει πυρόλησης για τα απόβλητα των συσκευών στη χώρα μας.

«Εμείς προτείναμε στο αρμόδιο υπουργείο όσες συσκευές είναι εφικτό να αναγεννηθούν και τα υπόλοιπα να οδηγηθούν στο εξωτερικό όπου και υπάρχουν συστήματα πυρόλησης» ανέφερε.

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα