Απίστευτο! Έπιασαν ψάρι που είναι 5 μέτρα!

Spread the love

Τον γύρο του κόσμου κάνει το κολοσσιαίο ψάρι που έπιασαν στις ακτές της Χιλής.
Ένα τρομακτικό πλάσμα από τον βυθό της Χιλής έπιασαν οι ψαράδες της περιοχής. Το γιγαντιαίο ψάρι που ονομάζεται «κουπί», είχε μήκος 5 μέτρα και χρειάστηκε γερανός για να το βγάλει από τη θάλασσα.

Cubot WW

Η ομάδα ψαράδων στην πόλη της Αρίκα που έπιασε το ψάρι μαζί με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να δει το θέαμα, κοινοποίησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 10 εκατομμύρια προβολές.

Google news

«Αυτό είναι ένα τρομακτικό ψάρι», σχολίασε κάποιος, ενώ άλλος έγραψε: «Φανταστείτε να κολυμπάτε και να το δείτε… θα πεθάνω». Ένας άλλος χρήστης εξέφρασε την ανησυχία του: «Τα ψάρια-κουπιά ζουν στα βάθη του βυθού. Λέγεται ότι όταν βγαίνουν στην επιφάνεια είναι επειδή κινούνται οι τεκτονικές πλάκες».

Πράγματι, οι ντόπιοι θεωρούν ότι η εμφάνιση αυτών των ψαριών είναι κακός οιωνός για επερχόμενους μεγάλους σεισμούς και τσουνάμι. Μάλιστα, θεωρούν ότι όποιος τα βρει θα είναι καταραμένος.

Φτάνοντας σε μήκος έως και 11 μέτρα, τα συγκεκριμένα ψάρια ζουν στα βαθιά νερά και επιστρέφουν στην επιφάνεια μόνο όταν είναι άρρωστα, πεθαίνουν ή αναπαράγονται – κάτι που τροφοδοτεί την εικασία ότι μπορεί να επιστρέψουν στην επιφάνεια με τις αλλαγές του καιρού.

Σύμφωνα με το National Geographic, το «κουπί» είναι το μακρύτερο οστεώδες ψάρι στον κόσμο, αλλά σπάνια παρατηρείται επειδή ζει σε «σημαντικά βάθη» περίπου 1.000 μέτρα. Ωστόσο, δεν θεωρούνται επικίνδυνα, καθώς τρώνε απλώς μικροσκοπικό πλαγκτόν.

 

Πηγή

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα