Για 12 χρόνια στην φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης!

Spread the love

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών καταδικάστηκε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε κατά πλειοψηφία 4-3 να του επιβάλλει την παραπάνω ποινή για δύο υποθέσεις βιασμού, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Google news

Μειοψήφισε η πρόεδρος της έδρας, μια σύνεδρος και ένας ένορκος, οι οποίοι είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 11 ετών.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η εφεσή του, κρίνοντας ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και ότι δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για το αίτημα της αναστολής.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίου της Αθήνας απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του πρότερου σύννομου βίου ομόφωνα και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κατά πλειοψηφία (5-2).

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για δυο υποθέσεις βιασμού -κατά πλειοψηφία.

Έπειτα από διάσκεψη περίπου 3 ωρών, το δικαστήριο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης την ετυμηγορία του για τον κατηγορούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος δικάστηκε συνολικά για τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων και νεαρών ανδρών.

Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε -κατά πλειοψηφία- τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών για την περίπτωση του πρώτου καταγγέλλοντα και ομόφωνα για την περίπτωση του τρίτου καταγγέλλοντα, ο οποίος ενώ τον είχε μηνύσει για βιασμό, ωστόσο δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο προς υποστήριξη της καταγγελίας του.

Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την εισήγηση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Κούντρια:

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου».

Απο την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας σε έντονο ύφος τόνισε:

«Είναι ντροπή για τον εισαγγελέα να μην έχει ακούσει την αποδεικτική διαδικασία και τα όσα ανέφερα για την προσωπικότητα του Δημήτρη Λιγνάδη».

«Είναι ντροπή ο βιασμός παιδιών» αντέτεινε κάποια κυρία που βρισκόταν ακριβώς έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Κρίτων Αρσένης, Σία Αναγνωστοπούλου, Κλέων Γρηγοριάδης, κ.ά.

 

Πηγή


Spread the love

Σχετικά άρθρα

5 Thoughts to “Για 12 χρόνια στην φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης!”

 1. CrytoUticy

  Δεν έχεις λεφτά; Είναι εύκολο να τα κερδίσετε στο διαδίκτυο.

 2. CrytoUticy

  Η σωστή διαχείριση σώζει πορτοφόλια!

 3. CrytoUticy

  Ένα δολάριο δεν είναι τίποτα, αλλά μπορεί να αυξηθεί.

 4. CrytoUticy

  Το σε απευθείας σύνδεση εισόδημα είναι οι ευκολότεροι τρόποι να σας κάνει το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

 5. Προσοχή! Εδώ μπορείτε να κερδίσετε χρήματα σε απευθείας σύνδεση!?

Comments are closed.