Αυστηροί νόμοι μπήκαν για την οπλοκατοχή στην Αμερική!

Spread the love

Χρειάστηκε να περάσουν πολλές δεκαετίες και να καταγραφούν χιλιάδες θάνατοι προκειμένου οι ΗΠΑ να προχωρήσουν σε ένα αποφασιστικό βήμα για την ασφάλεια στην οπλοκατοχή. Μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανάψει πράσινο φως στις Πολιτείες για την απαγόρευση των αμβλώσεων, ξεσηκώνοντας παγκόσμιες αντιδράσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προχωρά στην υπογραφή του νομοσχεδίου που μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές, σε μία «μνημειώδη ημέρα», όπως τη χαρακτήρισε.

Wondershare WW

Με τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν στο πλευρό του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «τόσα χρόνια λέγαμε να κάνουμε κάτι. Σήμερα το κάναμε», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλους τους Αμερικανούς, ότι πλέον ορίζονται αυστηρότεροι κανόνες για την αγορά και την κατοχή όπλων, όπως ο αυστηρός έλεγχος του ιστορικού του υποψήφιου αγοραστή και η απαγόρευση σε όσους έχουν καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση.

Google news

Ο πιο σημαντικός νόμος των τελευταίων 30 χρόνων

«Ήμουν εδώ πριν από 30 χρόνια την τελευταία φορά που αυτό το έθνος ψήφισε ουσιαστικούς νόμους για την ασφάλεια των όπλων και είμαι εδώ σήμερα για να ψηφιστεί ο πιο σημαντικός νόμος από τα τελευταία 30 χρόνια», είπε ο Μπάιντεν. «Από το Columbine στο Sandy Hook στο Charleston, το Orlando, το Las Vegas, το Parkland, το El Paso, την Atlanta, το Buffalo, το Uvalde, και για τους πυροβολισμούς που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους που είναι μαζικοί πυροβολισμοί, δεν ακούμε καν τον αριθμό ανθρώπων που σκοτώνονται καθημερινά στους δρόμους. Το μήνυμά τους προς εμάς ήταν κάτι. Σήμερα το κάναμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η νομοθεσία δεν έχει όλα όσα ήθελε, αλλά σημείωσε ότι θα «σώσει ζωές». Ο πρόεδρος επαίνεσε τη δικομματική εργασία για το θέμα, καθώς το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς. «Είναι καιρός που αυτό φαίνεται αδύνατο να γίνει κάτι στην Ουάσιγκτον. Τα δύο μέρη πρέπει να ενωθούν για να κάνουν περισσότερα», τόνισε.

«Μπορούμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμό για τα όπλα, θέλουμε να είμαστε σε θέση να φτάσουμε σε συμβιβασμούς και άλλα κρίσιμα ζητήματα από την υγειονομική περίθαλψη των βετεράνων μέχρι την αμερικανική καινοτομία αιχμής και πολλά άλλα. Ξέρω ότι υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά να γίνει. Και δεν πρόκειται να τα παρατήσω ποτέ. Αλλά αυτή είναι μια μνημειώδης ημέρα», δήλωσε συγκινημένος ο Τζο Μπάιντεν.

Ψηφίστηκε και από Ρεπουμπλικανούς

Η νομοθεσία, η οποία έλαβε δικομματική υποστήριξη στη Βουλή και τη Γερουσία, θα ενισχύσει τους ελέγχους ιστορικού για τους νεότερους αγοραστές όπλων, θα ενισχύσει τις απαιτήσεις ελέγχου ιστορικού και θα ενισχύσει τις κυρώσεις για τους εμπόρους όπλων. Το νομοσχέδιο θα απαγορεύει επίσης στους ερωτικούς συντρόφους που έχουν καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή κακοποίηση, που δεν είναι παντρεμένοι με τα θύματά τους, να αποκτήσουν πυροβόλα όπλα. Οι καταδικασθέντες κακοποιοί που είναι παντρεμένοι, ζουν με ή έχουν παιδιά με τα θύματά τους απαγορεύεται επίσης να έχουν όπλα.

Επιπλέον, θα δοθούν 750 εκατομμύρια δολάρια στις 19 πολιτείες που έχουν νόμους για την «κόκκινη σημαία» που διευκολύνουν την προσωρινή λήψη πυροβόλων όπλων από άτομα που κρίνονται επικίνδυνα και σε άλλες πολιτείες με προγράμματα πρόληψης της βίας. Το νομοσχέδιο θα εκταμιεύσει χρήματα σε πολιτείες και κοινότητες για τη βελτίωση των πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των σχολείων και την ψυχική υγεία.

Η Βουλή ενέκρινε τη νομοθεσία την Παρασκευή με ψήφους 234-193 με 14 Ρεπουμπλικάνους να την υποστηρίζουν: οι εκπρόσωποι Liz Cheney, Adam Kinzinger, Tom Rice, John Katko, Maria Salazr, Chris Jacobs, Brian Fitzpatrick, Peter Meijer, Fred Upton, Steve Chabot. , Mike Turner, David Joyce, Athony Gonzalez από το Ohio και Tony Gonzalez.

Η Γερουσία το πέρασε την Πέμπτη με δικομματική διαφορά 65-33. Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που ψήφισαν υπέρ ήταν οι γερουσιαστές John Cornyn, Pat Toomey, Roy Blunt, Richard Burr, Shelley Moore Capito, Bill Cassidy, Susan Collins, Joni Ernst, Lindsey Graham, Lisa Murkowski, Rob Portman, Mitt Romney, Thom Tillis και Todd Young.

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα