Πως να πάρετε την επιδότηση της ΔΕΗ των 100€ ανά μήνα.

Spread the love

Η διαδικασία για την επιδότηση ρεύματος (Power Pass) έως 600 ευρώ γίνεται σε δύο φάσεις, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων.

Cubot WW

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε μιλώντας στο Mega, μέχρι τέλος Ιουνίου θα υποβάλλουν αιτήσεις για το Power Pass, όλοι οι πολίτες, ενώ από τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων έτσι ώστε στη συνέχεια να προσδιοριστούν οι δικαιούχοι και να γίνει και η οικονομική ενίσχυση, δηλαδή η πίστωση των λογαριασμών.

Google news

«Όσο νωρίτερα κλείσει η περίοδος των αιτήσεων, τόσο πιο γρήγορα θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των χρημάτων», υπογράμμισε.

Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

ΔΕΗ: Εκτακτη επιδότηση 100 ευρώ ανά μήνα με taxisnet
Για όσους το ποσό φτάσει τα 600 ευρώ, η επιδότηση θα είναι μέχρι και 100 ευρώ τον μήνα.

Για να κάνετε αίτηση για το πολυαναμενόμενο επίδομα ρεύματος, θα πρέπει να έχετε απαραίτητα το ΑΦΜ σας, τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet και το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού, όπου θα πιστωθούν τα χρήματα.

ΔΕΗ: Τα στοιχεία για την αίτηση στο Power Pass
H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση.

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

ΔΕΗ: Power Pass – vouchers gov gr: Αναλυτικά:
Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.

Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.

Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά μπορείτε: είτε να τα επιβεβαιώσετε, είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass (εδώ), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ (περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ερώτηση).

Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε να συμπληρώσετε το κινητό, το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός, στο οποίο πρέπει απαραίτητα να είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Εφόσον δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινητό και email τρίτου προσώπου, στο οποίο θα λαμβάνετε τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις.

Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Power Pass – vouchers gov gr: Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα (20/6) για το επίδομα ρεύματος
Αυτή τη στιγμή μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1,2,3,4,5 και 6 ενώ το απόγευμα αναμένεται να «ξεκλειδώσει» το Power Pass και για πολίτες με ΑΦΜ έχουν λήγοντα αριθμό το 7 και το 8.

Δείτε εδώ.

ΔΕΗ: Vouchers.gov.gr/powerpass: Πότε σταματάνε οι αιτήσεις
Η πλατφόρμα αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα κατά την υποβολή της, καθώς κρύβονται «παγίδες».

Μεταξύ άλλων, οι καταναλωτές θα πρέπει να κοιτάξουν προσεκτικά τον λογαριασμό τους, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι η ημερομηνία έκδοσης και όχι η περίοδος κατανάλωσης.

Για παράδειγμα, σε έναν λογαριασμό που έχει εκδοθεί 1η Ιουνίου 2022, και έχει περίοδο κατανάλωσης 31/1/22 – 29/5/22, ο καταναλωτής δεν δικαιούται καμία επιστροφή.

Ο λόγος αφορά στην υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει ότι σύμφωνα με το άρθρο 3, για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού, που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαϊου 2022.

Συνεπώς, ό,τι εκδίδεται μετά τον Μάιο, ακόμα και εάν αφορά στο «επίμαχο τετράμηνο» των αυξήσεων, είναι εκτός επιδότησης.

Ο “oδηγός” για το Power Pass
Χρήσιμος “οδηγός” για το Power Pass μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις.

Ποιοι είναι δικαιούχοι
Δικαιούχοι της επιδότησης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Power Pass gov gr: Επιδότηση: Πώς θα δοθεί -τα ποσά
Αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 360 ευρώ θα λάβει όποιος είχε επιπλέον χρεώσεις 600 ευρώ μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα.

Αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 480 ευρώ θα λάβει όποιος είχε επιπλέον χρεώσεις 800 ευρώ.

Αναδρομική επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 600 ευρώ εάν οι επιπλέον χρεώσεις ήταν 1.000 ευρώ

Σημειώνεται ότι αναδρομική επιδότηση ρεύματος 600 ευρώ θα λάβει όποιος είχε χρεώσεις πάνω από 1.000 ευρώ

Σε ποιες περιπτώσεις επιβάλλεται πρόστιμο
Οι καταναλωτές ρεύματος θα πρέπει να μην δηλώσουν ψευδή στοιχεία στην πλατφόρμα για το Power Pass προκειμένου μην βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα έως 1.200 ευρώ .

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ΦΕΚ, σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο του αιτούντος από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου διαπιστωθεί υποβολή ψευδών ή ανακριβών στοιχείων στην αίτηση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, είναι άμεσα απαιτητό το διπλάσιο ποσό της χορηγηθείσας ενίσχυσης.

Power Pass gov gr: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι
Το ποσό της επιδότησης πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που έχει δηλώσει στην αίτηση και η καταβολή θα γίνει το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Πώς υποβάλετε αίτηση για το Power Pass
Μπαίνετε εδώ https://vouchers.gov.gr/powerpass

Τα στοιχεία

Οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση του Power Pass θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους τα παρακάτω στοιχεία:

Το ΑΦΜ τους
Τους προσωπικούς τους κωδικούς taxisnet
Το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού
Ένα ΑΦΜ ανά λογαριασμό ρεύματος
Η διαδικασία
Οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση για το Power Pass θα πρέπει να ακολουθήσουν τη παρακάτω διαδικασία :

Να εισέλθουν στο gov.gr με τους κωδικούς taxisnet.

Να βεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για την κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους.

Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN).

Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.

Σημειώνεται ότι αίτηση μπορεί να υποβάλει μόνο ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού. Δηλαδή μπορεί να γίνει μία αίτηση στον κάθε λογαριασμό ρεύματος. Αν υποβάλουν αίτηση και τα δύο μέλη του νοικοκυριού για το Power Pass , τότε την επιδότηση θα τη λάβει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία»

Power Pass gov gr: Ποιοι μένουν εκτός επιδότησης
Δεν δικαιούται ο αιτών να λάβει την επιδότηση:

εάν ο λογαριασμός ρεύματος του δεν αφορά κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζεται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
εάν ο λογαριασμός ρεύματος δεν αφορά σε παροχή οικιακής χρήσης.
Τι ισχύει για τη φορολογική δήλωση
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της επιδότησης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2020 έως την 1η Μαΐου 2022, εφόσον- υποχρεούται από τον νόμο και εάν υποχρεούται να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021- να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021, πριν την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της επιδότησης, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Στην τελευταία περίπτωση, ο φορολογούμενος επιβεβαιώνει κατά την υποβολή της αίτησης ότι είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης για πρώτη φορά το φορολογικό έτος 2021.

ΔΕΗ: Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει:
Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Να βεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, το μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Να διορθώσουν τυχόν λάθη η παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους

Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN)

Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι δεν θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία θα διαβιβαστούν στη πλατφόρμα από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας.Power Pass gov gr

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα