Αυτή η σταρ της δεκαετίας του ’50 που συνεργαζόταν μαζί με Βουγιουκλάκη και Καρέζη για το σινεμά!

Spread the love

Στα χρόνια του ’50 η ηθοποιός αυτή ήταν ό,τι μαζί η Βουγιουκλάκη και η Καρέζη για το ελληνικό σινεμά του ’60. Αστραφτερή παρουσία στο πανί, σε μια εποχή που το σταρ σύστεμ, δεν είχε δυστυχώς ακόμα εξελιχθεί τόσο.

Wondershare WW

Εμείς σήμερα την απολαμβάνουμε σε μερικές από τις πρώτες σημαντικές ταινίες του ελληνικού σινεμά χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πόσο αγαπητή ήταν τα χρόνια εκείνα. Έκανε το ντεμπούτο της το ’43 στην ιστορική ταινία «Η φωνή της καρδιάς» του Ιωαννόπουλου. Στους τίτλους έγραφαν: «Και η μικρή Σμάρω». Η Σμαρούλα Γιούλη, όπως τη βάφτισε ο Σακελλάριος το 1948 στην επιθεώρηση «Άνθρωποι, άνθρωποι», έλαμψε πρώτη φορά στην ταινία «Χαμένοι Άγγελοι» του Νίκου Τσιφόρου. Στα χρόνια που ακολούθησαν έκανε τη μια επιτυχία μετά την άλλη μέχρι το θρυλικό «Σωφεράκι» παρέα με τον Μίμη Φωτόπουλο.

Google news

Το 1962 μετά τον «Θόδωρο με το δίκανο» εγκατέλειψε σε πρώιμη ηλικία το σινεμά και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Η Σμαρούλα Γιούλη ήταν από τα «χαμένα παιδιά» της δόξας και είχε την ατυχία να βγει στο πανί την εποχή που οι αστέρες του κινηματογράφου δεν έλαμπαν ακόμα. Στα χρόνια που πρωταγωνίστησε πάντως ήταν μαζί Βουγιουκλάκη και Καρέζη.

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα