Ρώσικο UAV έκανε βόλτες μέσα στην Τουρκία μέχρι που έπεσε!

Spread the love

Πολίτες πήγαν αν μαζέψουν μανιτάρια στην εξοχή και ανακάλυψαν ένα ρωσικό Drone τύπου UAV να έχει συντριβεί σε μια πλαγιά!

Banggood WW

Τουρκία: Τι ακριβώς γίνεται με την αμυντική θωράκιση της γειτονικής χώρας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περηφανεύεται τόσα χρόνια για τις Ένοπλες Δυνάμεις που διαθέτει η χώρα του και ειδικότερα για την πολεμική αεροπορία την οποία και χρησιμοποιεί καθημερινά ώστε να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Google news

Ένα συμβάν όμως που απασχολεί τα τουρκικά ΜΜΕ έρχεται να αποδείξει ότι η στρατιωτική άμυνα που διαθέτει η Τουρκία δεν είναι και τόσο ικανή. Ειδικά από τον αέρα.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «www.yenisafak.com» κάποιοι πολίτες εντόπισαν ένα ρωσικό drome, τύπου UAV, να έχει συντριβεί στην πλαγιά μιας επαρχίας στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα οι εν λόγω πολίτες μάζευαν μανιτάρια στην περιοχή Kurtün της επαρχίας Gümüşhane όταν βρήκαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και εν συνεχεία κάλεσαν τις Αρχές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, που στάλθηκαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι το UAV (έχει άνοιγμα φτερών περίπου 3 μέτρα), ήταν ρωσικής κατασκευής και συγκεκριμένα πρόκειται για το μοντέλο Orlan-10 (δεν φέρει οπλισμό), ειδικό για αναγνώριση. Πάντως οι ειδικοί δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν πότε το drone συνετρίβη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Τούρκων το UAV με εμβέλεια 1.400 χιλιομέτρων ήρθε μόνο του στην περιοχή αυτή αφού χάθηκε το σήμα από την Ουκρανία ή τη Συρία λόγω του πολέμου.

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε ότι οι Ρώσοι το είχαν επανδρώσει με μια ημι-επαγγελματική κάμερα, μάρκας Canon.

«Η Ρωσία βρήκε μια ξεπερασμένη λύση στο πρόβλημα απόκτησης εικόνας των UAV» είναι το σχόλιο που κάνουν οι Τούρκοι στο ρεπορτάζ τους.

Το UAV, το οποίο παρελήφθη από το σημείο από τις δυνάμεις ασφαλείας, στάλθηκε στην Άγκυρα για περαιτέρω εξέταση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πως είναι δυνατόν τα τουρκικά ραντάρ να μην το εντόπισαν ενώ κινείτο για αρκετή ώρα στον τουρκικό εναέριο χώρο. Και θα συνέβαινε αν έπεφτε σε κατοικημένη περιοχή; Αν πάλι έφερε οπλισμό και άνοιγε πυρ;

Δείτε παρακάτω κι άλλες φωτογραφίες από το συμβάν στην Τουρκία

Τουρκία: Πολίτες πήγαν αν μαζέψουν μανιτάρια στην εξοχή και ανακάλυψαν ένα ρωσικό Drone τύπου UAV να έχει συντριβεί σε μια πλαγιά!

Τουρκία: Πολίτες πήγαν αν μαζέψουν μανιτάρια στην εξοχή και ανακάλυψαν ένα ρωσικό Drone τύπου UAV να έχει συντριβεί σε μια πλαγιά!

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα