Ποια θα κερδίσουν; Τα ελληνικά Rafale ή τα τούρκικα Eurofighters σε μια μάχη;

Spread the love

Ελληνικά Rafale Vs Τουρκικά Eurofighter: Ποιος κερδίζει με διαφορά αν συναντηθούν στο Αιγαιό και την Ανατολική Μεσόγειο.

Cafago WW

Τα βρετανικά Eurofighter που θέλει η Τουρκία δεν αλλάζουν την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτή έχει διαμορφοθεί υπέρ της Ελλάδας, με τις τελευταίες προσθήκες στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Google news

Να σημειωθεί πως τα ελληνικά Rafale έχουν καλύτερη ευελιξία στις κλειστές αερομαχίες, όπως αυτές που γίνονται στο Αιγαίο (σ.σ. αν καταφέρουν τα τουρκικά Eurofighter να βγουν απο τα παράλια της Μικράς Ασίας).

Ένα βασικό πλεονέκτημα είναι το ραντάρ AESA που διαθέτουν τα ελληνικά Rafale, την ώρα που τα Eurofighter δεν έχουν ραντάρ AESA ακόμα. Πρέπει να γίνει δραστική αναβάθμιση των Eurofighter για να τοποθετηθεί radar ΑΕSA, μία ιδιαίτερα κοστοβόρα διαδικασία.

Μην ξεχνάμε ότι τα ελληνικά Rafale ήδη διαθέτουν τους πυραύλους Meteor, την ώρα που τα βρετανικά Eurofighter Typhoon Tranche 1 δεν διαθέτουν τέτοιων δυνατοτήτων πυραύλους. Ακόμα και να πιστοποιηθούν τα Eurofighter Typhoon Tranche 1 για τους Meteor, τότε θα πρέπει να πειστούν οι Γάλλοι να δώσουν Meteor στην Τουρκία (σ.σ. πράγμα που με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο).

Αξίζει να αναφερθεί πως τα ελληνικά Rafale είναι πολύ καλύτερα, σε σχέση με τα τουρκικά Eurofighter, στις αποστολές αέρος – εδάφους.

Tα Rafale διαθέτουν και καλύτερο ραντάρ και καλύτερα οπλικά συστήματα, για αποστολές και πλήγματα αέρος – εδάφους.

Τα Eurofighter Typhoon Tranche 1 δεν μπορούν να πάρουν όπλα στρατηγικού πλήγματος όπως οι SCALP των ελληνικών Meteor.

Nα σημειωθεί πως ακόμα και στην περίπτωση που οι Τούρκοι πάρουν τα τελευταίας τεχνολογίας Eurofighter, αυτά είναι κατώτερα από τα Rafale, ενώ θα χρειαστεί μία πενταετία για να παραδοθούν όλα στην Τουρκία.

 

Πηγή


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα