Το Ιράν απειλεί την Ελλάδα!

tanker Greece Iran resalto 31 05 2022 2048x1023 1
Spread the love

Απειλές ότι θα κατασχέσουν και άλλα ελληνικά τάνκερ εξαπολύουν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, μετά το πρώτο περιστατικό που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων διεθνώς, εφόσον αυτά συνεχίσουν τις «παράνομες ενέργειες» στον Περσικό Κόλπο.

ZTE Many GEOs

Όπως αναφέρει και η τηλεόραση του ΑΝΤ1, το Ιράν καλεί την Ελλάδα να συνεργαστεί για την επίλυση της κρίσης, χωρίς να αναμείξει τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν καταδικάσει την κατάσχεση των δύο τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης, μέσω δήλωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Google news

«Ο κ. Μπλίνκεν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλαν τους δικούς τους κανόνες στον κόσμο, έχει παρέλθει. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι είναι σημαντικότερο για εκείνη να λαμβάνει εντολές από μια τρίτη πλευρά», δηλώνει ο Σαΐντ Χατιμπζάντεχ, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ίδιος, συμπλήρωσε ότι «πιστεύουμε πως οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν καλοπροαίρετες. Συμβουλεύω την ελληνική κυβέρνηση να λάβει τη νόμιμη και δικαστική οδό για το θέμα αυτό, χωρίς φανφάρες».

Άλλωστε, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, μετέφερε το αίτημα να απελευθερωθούν άμεσα τα μέλη των πληρωμάτων των δύο πλοίων, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Η είδηση της κατάσχεσης των ελληνικών τάνκερ έχει κάνει τον γύρο του αραβικού κόσμου, με τα περισσότερα μέσα να αναφέρουν ότι η ιρανική κυβέρνηση προσπαθεί – πιθανόν – με αυτήν την τακτική να πάρει πίσω τα δικά της κατασχεθέντα πλοία.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα