Το διαβολικό ζευγάρι Πούτιν με Ερντογάν…

ErdoganPutin20
Spread the love

Με ένα ιδιαίτερο σκληρό πρωτοσέλιδο για τη σχέση Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κυκλοφορεί το γαλλικό περιοδικό Le Point.

Zaful WW

Το πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Πούτιν-Ερντογάν, το διαβολικό ζευγάρι» ενώ στο δημοσίευμα που το συνοδεύει γράφει πως «ο ένας είναι μονότονος και ψυχρός, ο άλλος εκρηκτικός, όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα».

Google news

«Τον Σεπτέμβριο του 2021, στη θερινή του κατοικία στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ο Ρώσος πρόεδρος καλωσορίζει θερμά τον Τούρκο ομόλογό του. Μερικές φορές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά τελειώνουν με θετικό αποτέλεσμα. ”Οι υπηρεσίες μας έμαθαν να βρίσκουμε συμβιβασμούς που είναι ευνοϊκοί και για τα δύο μέρη”, λέει με ικανοποίηση ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από μια μακρά συνέντευξη. Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μεγάλο όφελος να συνεχίζουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους» σχολίασαν και οι δυο πλευρές αναφέρει το περιοδικό.

Άλλωστε και οι δυο ηγέτες είναι στην ίδια ηλικία (69 ετών ο Πούτιν και 68 ο Ερντογάν). Και οι δυο είναι στην εξουσία για πολλά χρόνια και θέλουν να συνεχίσουν για ακόμη περισσότερα τονίζει το Le Point.

Μερικές μέρες νωρίτερα πάντως το ίδιο περιοδικό έγραφε πως «κυνισμός του Τούρκου προέδρου δεν ταιριάζει με αυτόν του Ρώσου ομολόγου του». Ακόμη στο περιοδικό επισημαίνεται πως «μπλοκάροντας, για ψευδείς λόγους, την επέκταση του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία και τη Σουηδία, ο σατράπης της Άγκυρας διαλύει την ενότητα που επιδεικνύουν οι Δυτικοί απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας, καθώς η Ουκρανία είναι θύμα. Υπονομεύει την αξιοπιστία της βορειοατλαντικης συμμαχιας. Η Τουρκία είναι το μόνο από τα 30 κράτη μέλη που αντιτάχθηκε στην έναρξη της διαδικασίας προσχώρησης των δυο αυτών κρατών».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα