Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μιλάει σε συνέντευξη για την ζωή του.

giorgos konstantinou 2 0.JPG
Spread the love

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου είναι εμβληματική μορφή του ελληνικού σινεμά. Το καλοκαίρι θα παίξει για πρώτη φορά τραγωδία, στην «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη. Σε μια εξομολογητική συνέντευξη μίλησε για τη ζωή του, τον κινηματογράφο, τα παιδιά του και πολλά άλλα.

Cafago WW

«Οι δικοί μου ήταν όλοι ηθοποιοί, ο πατέρας κι η μητέρα μου, οι θείοι και οι θείες μου, οι πάντες. Μικρός ακόμα τους είχα ακολουθήσει στα μπουλούκια, μετά την Κατοχή. Με έβαζαν πάνω στην σκηνή να παίξω, ήμουν και ψηλό παιδί, έδειχνα μεγαλύτερος και μπορούσα να πω και δύο κουβέντες παραπάνω. Μετά έμπλεξα με έναν ερασιτεχνικό θίασο και έπαιξα έναν ολόκληρο μονόλογο του Κουρτελίν.

Google news

Ωστόσο δεν μπορώ να θυμηθώ ότι έβλεπα από κάτω το κοινό και ότι μ΄ενδιέφερε αυτή η ιστορία. Προσπάθησα πολλές φορές να σκεφτώ αν με τράβηξε κάτι, αλλά πάντα ένιωθα σαν να ήταν κάποιος άλλος.

Ημασταν και παιδιά ανερμάτιστα, μετά την Κατοχή, ούτε σπουδές ούτε τίποτα, τα σχολεία χάλια. Είχα δουλέψει σε εργοστάσια, σε βαλιτσάδικα, με πλαστικά κουμπιά, σε κοσμηματοπωλεία, πήγα και νωρίς στρατιώτης, εθελοντής, σμηνίτης, για να φορέσω την ωραία στολή με το γραβατάκι. Δεν είχαμε όμως καμιά κουλτούρα. Τότε οι οικογένειες δεν προσπαθούσαν να μορφώσουν τα παιδιά τους αλλά να τα ταΐσουν. Ημασταν διαλυμένοι. Κάναμε ό,τι μας κατέβαινε. Ονειροπολούσαμε».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα