Ντεπ – Χερντ: Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ. Τι πρέπει να κάνει τώρα η Χερντ!

heard depp
Spread the love

Nικητής βγήκε στη δικαστική διαμάχη με την Άμπερ Χερντ, ο Τζόνι Ντεπ. Οι ένορκοι δεν θεώρησαν επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία, που προσκόμισε η ηθοποιός στο δικαστήριο, αλλά ούτε και… πείστηκαν από τις ερμηνείες της στο εδώλιο.

Cubot WW

Η απόφασή τους χαρακτηρίζει «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ».

Google news

Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του, για συκοφαντική δυσφήμιση σε άρθρο της στην Washington Post. H Άμπερ Χερντ τον κατηγορούσε για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους. Ο Τζόνι Ντεπ τη μήνυσε για τους ισχυρισμούς της, απαιτώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια, εκείνη υπέβαλε αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Αφού εξέτασε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, η 7μελής επιτροπή των ενόρκων κατέληξε πως η ηθοποιός κρίνεται ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του πρώην συζύγου της.

Μετά από τρεις ημέρες συζητήσεων, η επιτροπή των ενόρκων κατέληξαν στην ετυμηγορία. Από τη στιγμή που βρέθηκε έξω από το δικαστήριο Φέρφαξ, η δικηγόρος του ηθοποιού, Καμίλα Βασκέζ φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για την εξέλιξη της δικαστικής διαμάχης, ενώ σταμάτησε επίσης, για να φωτογραφηθεί και να μιλήσει με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο Φέρφαξ.

Ο ηθοποιός δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, καθώς βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

7μελής επιτροπή των ενόρκων συνέχισε να εξετάζει τα αποδεικτικά στοιχεία σήμερα, μετά από δύο 24ωρα γεμάτα αγωνία για τους υποστηρικτές των δύο πλευρών. Οι νομικές ομάδες του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ παρουσίασαν την Παρασκευή τα τελικά τους επιχειρήματα και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για τους πελάτες τους.

Ενώ η επιτροπή των ενόρκων συνεδρίαζε την Τρίτη, η νομική ομάδα του Τζόνι Ντεπ κατέθεσε ένσταση και χαρακτήρισε «ακατάλληλο» ένα μέρος των τελικών επιχειρημάτων, που χρησιμοποίησε η ομάδα της Άμπερ Χερντ την Παρασκευή. Ζήτησε επίσης, από το Δικαστήριο να δώσει εντολή στην επιτροπή να το αγνοήσει.

enstasidepp

Η ένταση αφορά τη δήλωση του δικηγόρου της Άμπερ Χερντ, Μπεν Ρότενμπερν, ο οποίος είχε αναφέρει στο δικαστήριο πως αν τελικά, «δικαιωθεί» η ηθοποιός, η απόφαση αυτή θα αποτελεί ένα «μήνυμα στήριξης σε κάθε θύμα ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο».

Η νομική ομάδα του Ντεπ υποστηρίζει ότι η δήλωση αυτή λειτουργεί παραπλαντητικά κι «έχει σκοπό να κάνει την επιτροπή να επικεντρωθεί σε έναν ευρύτερο κοινωνικό στόχο, πέρα ​​από την υπόθεση».

Τα τελευταία 24ωρα δημοσιογραφικά συνεργεία από όλο τον κόσμο βρίσκονται έξω από τη δικαστική αίθουσα, περιμένοντας την τελική απόφαση. Το ίδιο και οι θαυμαστές του ηθοποιού που έχουν ταξιδέψει από όλα τα μέρη, προκειμένου να δείξουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του.

Η πρώτη ερώτηση που έθεσαν στην δικαστή οι ένορκοι την Τρίτη, μετά από πέντε ώρες στην αίθουσα διαβουλεύσεων, είναι αν θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους μόνο τον τίτλο του άρθρου της Χερντ που έγραφε: «Μίλησα κατά της σεξουαλικής βίας και αντιμετώπισα την οργή του πολιτισμού μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει» ή ολόκληρο το άρθρο.

«Πιστεύω ότι η σύγχυση προέκυψε στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή η εν λόγω δήλωση είναι και ο τίτλος του άρθρου. Οπότε νομίζω ότι απλώς μπερδεύονται για το αν η κατηγορία αφορά ολόκληρο το άρθρο ή απλώς τον τίτλο ως δήλωση. Και είναι ξεκάθαρο ότι ο τίτλος είναι η δήλωση, οπότε απαντώ ότι πρέπει να λάβουν υπόψιν τον τίτλο», δήλωσε η δικαστής.

Η δικαστής Penney Azcarate προειδοποίησε τους ενόρκους την Τρίτη, να μην βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα και τους έδωσε εντολή να εξετάσουν προσεκτικά όλα τα σχετικά στοιχεία, πριν καταλήξουν σε ετυμηγορία.

Το φύλλο ετυμηγορίας έχει 42 ερωτήσεις, στις οποίες έπρεπε να απαντήσει η επιτροπή, πριν από την έκδοση της απόφασης, όπως αποκαλύπτει η DailyMail.com.

eggrafodepp1

Το έγγραφο δόθηκε στη δημοσιότητα από το δικαστήριο στο Fairfax της Βιρτζίνια και όπως φαίνεται, διαθέτει 24 ερωτήσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς του Ντεπ και 18 για την Άμπερ Χερντ.

Το έντυπο ετυμηγορίας, το οποίο εκτείνεται σε οκτώ σελίδες χρησιμοποιείται για να επισημοποιήσει την απόφαση της επιτροπής των ενόρκων σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

eggrafodepp2

Οι ερωτήσεις σχετικά με τον Τζόνι Ντεπ αφορούσαν όλες στο άρθρο της Χερντ στην Washington Post.

Πιο συγκεκριμένα, οι ένορκοι κλήθηκαν να σχολιάσουν μία προς μία τις δηλώσεις της ηθοποιού στο άρθρο και να απαντήσουν αν τελικά, όντως στόχευαν στο να παρουσιάσουν τον Ντεπ ως κακοποιητή και αν εκείνος κατάφερε να το αποδείξει με τα απαραίτητα στοιχεία.Θεωρείτε ότι ο κύριος Ντεπ έχει αποδείξει όλα τα στοιχεία της συκοφαντικής δυσφήμισης;», γράφουν οι ερωτήσεις, αναφορικά με καθεμία δήλωση που έχει καταγραφεί στο άρθρο.

Όσο για την Άμπερ Χερντ, οι ένορκοι κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για το αν είναι ψευδείς ή όχι οι κατηγορίες της προς τον πρώην σύζυγό της.  Ένα ακόμα θέμα που έπρεπε να μελετήσει η επιτροπή είναι η ζημιά που έχει υποστεί ο κάθε ηθοποιός και η τιμωρία που επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση, το ποσό δηλαδή της αποζημίωσης.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα