Καύσωνας έρχεται σε εμάς από την Ιταλία!

sakis arnaoutoglou kauswnas
Spread the love

Στη χώρα μας ο καιρός παραμένει σταθερά ζεστός, με κάποια μελτέμια μάλιστα που περιμένουμε το ΣΚ και τη θερμοκρασία κοντά στους 30- 33 βαθμούς, όπως περιγράφει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Geekmaxi Many GEOs

Στην Μεσόγειο όμως και προς Ιταλία συμβαίνει κάτι ανησυχητικό. «Πλοκάμια» ζέστης που εκδηλώνουν καύσωνες απλώνονται και «γλείφουν» τη χώρα μας, αλλά η Ελλάδα (προς το παρόν), τη γλιτώνει!

Google news

Μάλιστα ο καιρός των επόμενων ημερών προβλέπει βορειάδες, μελτέμια και αστάθεια με μπόρες σε κάποιες περιοχές, αλλά και αυξημένη ζέστη με υγρασία σε άλλες.

Ειδικότερα, από αύριο το πρωί σύννεφα θα έχουμε σε Αττική, Βοιωτία έως και την Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε λιακάδα. Όμως από το μεσημέρι και μετά αλλάζει το σκηνικό και τα σύννεφα θα μεταφερθούν στη βόρεια Ελλάδα. Βροχές θα έχουμε σε Δράμα, Σέρρες, Καβάλα και Ξάνθη, αλλά το βράδυ θα μαλακώσει ο καιρός.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη ο καιρός στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί στους 32-33 βαθμούς στα δυτικά στους 30-32 και στο Αιγαίο δροσιά με 27-28 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε αρχικά συννεφιές, αλλά θα υποχωρήσουν γρήγορα. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη από το πρωί ηλιοφάνεια και προς το απόγευμα θα έχουμε συννεφιά. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Την Πέμπτη λιακάδα παντού και κάποια λίγα σύννεφα ίσως βρεθούν στα πολύ ανατολικά των Δωδεκανήσων. Η θερμοκρασία από 31-33 στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από 26-29 βαθμούς.

Την Παρασκευή θα έχουμε ηλιοφάνεια και κάποιες βροχές στη Ρόδο. Η θερμοκρασία 33-34 βαθμούς και στο Αιγαίο 27-29.

Το Σάββατο παροδικές συννεφιές θα έχουμε στα κεντρικά και τα βόρεια και λιακάδα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η θερμοκρασία στους 30-33 βαθμούς και στο Αιγαίο στους 29.

Την Κυριακή θα έχουμε λίγο περισσότερα σύννεφα σε κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία στους 33 βαθμούς και στο Αιγαίο από 28-29 βαθμούς.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα