Ο Elon Musk λέει πως κάποιες χρεοκοπίες πρέπει να συμβούν…

Reuters musk elon 768x480 1
Spread the love

Ο Elon Musk, CEO της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, πιστεύει ότι έρχεται ύφεση και χαίρεται για αυτό.

ZTE Many GEOs

Όταν χρήστης του Twitter τον ρώτησε εάν πιστεύει ότι η οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση, εκείνος απάντησε: «Ναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα καλό πράγμα. Βρέχει χρήμα για τους ανόητους για πάρα πολύ καιρό. Κάποιες χρεοκοπίες πρέπει να συμβούν».

Google news

Και συνέχισε: «Επίσης, όλα αυτά τα ‘μείνετε σπίτι’ του κορωνοϊού ξεγέλασαν τον κόσμο και τον έκαναν να πιστεύει ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να δουλεύει σκληρά. Έρχεται απότομο ξύπνημα!».

O Musk λέει ότι με βάση την προηγούμενη εμπειρία, η ύφεση θα διαρκέσει 12 έως 18 μήνες. «Οι εταιρείες που έχουν αρνητικό cash flow (δηλαδή καταστρέφουν αξία) πρέπει να πεθάνουν, ώστε να σταματήσουν να καταναλώνουν πόρους», σημειώνει.

Οσο για το τι απαντά σε εκείνους που του λένε ότι και η Tesla έχει ευνοηθεί από τη στήριξη του αμερικανικού κράτους με δάνεια και επιδοτήσεις;

«Τα αποπληρώσαμε χρόνια μπροστά με επιπλέον χρέωση για την πρόωρη αποπληρωμή. Τσεκάρετε την GM και την Ford να δείτε πότε πλήρωσαν τα πολλά δισεκατομμύρια σε δάνεια διάσωσης που πήραν (η Tesla δεν πήρε)… Spoiler alert. Δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα