Έρευνα του FDA έδειξε άμεση σύνδεση της έξαρσης της ηπατίτιδας Α με τις φράουλες! Δείτε τι μας συστήνει!

fraoules
Spread the love

«Μην φάτε, μη σερβίρετε και μην πουλάτε βιολογικές φράουλες FreshKampo ή HEB που αγοράστηκαν μεταξύ 5 Μαρτίου 2022 και 25 Απριλίου 2022». Με αυτή τη φράση, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για να διαπιστωθεί ή όχι η σύνδεση με την έξαρση ηπατίτιδας Α που παρατηρείται στις ΗΠΑ.

ChicMe WW

Τονίζει δε πως όσες βιολογικές φράουλες αγοράστηκαν το παραπάνω χρονικό διάστημα, σήμερα έχουν λήξει, ωστόσο, υπογραμμίζει πως εάν έχουν μπει σε κατάψυξη, προκειμένου να καταναλωθούν αργότερα, τότε πρέπει να πεταχτούν.

Google news

Όπως τονίζει ο FDA:

«Επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι οι φρέσκες βιολογικές φράουλες που πωλούνται ως μάρκες FreshKampo και HEB που αγοράστηκαν μεταξύ 5 Μαρτίου 2022 και 25 Απριλίου 2022, αποτελούν πιθανή αιτία αυτού του ξεσπάσματος.

Η ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα κρούσματα στην Καλιφόρνια, τη Μινεσότα και τον Καναδά αναφέρουν ότι αγόρασαν φρέσκες βιολογικές φράουλες με την επωνυμία FreshKampo ή HEB πριν αρρωστήσουν. Επίσης, η ημερομηνία έναρξης της νόσου κυμαίνεται από τις 28 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2022.»

Έρευνα γίνεται παράλληλα και από τα CDC αλλά και την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά και την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων της χώρας.
Οι συγκεκριμένες φράουλες πωλούνται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την χώρα και οι παρτίδες που ερευνώνται είναι εκείνες που διατέθηκαν από τις 5 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου.

Μάλιστα, έγινε σύσταση στους καταναλωτές που τις αγόρασαν και τις έχουν καταψύξει να μην τις καταναλώσουν.
Σύμφωνα με το FDA έχουν καταγραφεί 17 κρούσματα εκ των οποίων τα 12 χρειάστηκε να νοσηλευθούν. Τα 15 ήταν στην Καλιφόρνια, ένα στην Μινεσότα και ένα στην Βόρεια Ντακότα.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα