Οι αλλαγές που έχουν γίνει επάνω στον κοινωνικό τουρισμό για φέτος.

koinonikos tourismos
Spread the love

Στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου πρόκειται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αίτηση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2022.

Cubot WW

Τη φετινή χρονιά, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα υπάρχουν τροποποιήσεις, αφού ο προϋπολογισμός αυξήθηκε από 30 σε 35 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα ξεκινά κάθε χρόνο από 1η Αυγούστου και διαρκεί έως 31 Ιουλίου του επόμενου έτους.

Google news

Αρχικά, από φέτος, το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται με free pass που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι, εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία. Επίσης, θα επαναληφθεί η αλλαγή που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρυσι. Δηλαδή, θα δίνεται κίνητρο για να μην ξοδεύονται οι επιταγές μονάχα τον Αύγουστο, αλλά να γίνει το πρόγραμμα 12μηνης διάρκειας και να χρησιμοποιούνται όλο τον χρόνο. Όπως είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης διοικητής του πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, πέρυσι δόθηκε ένα 20% περισσότερο στα ξενοδοχεία, για να υπάρχει προσφορά και διαθέσιμα καταλύματα. Η επιδότηση δηλαδή στους παρόχους αυξήθηκε σαν κίνητρο.

Ποιοι δεν μπορούν να πάρουν επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού 2022
Μόνο όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή για δωρεάν διακοπές κάθε χρόνο. Όλοι οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση και να λάβουν το voucher, χρόνο παρά χρόνο.

Πότε λήγουν οι περσινές επιταγές
Όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 να σπεύσουν να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου γιατί μετά δεν θα μπορούν, αφού θα έχουν βγει οι νέες επιταγές.

Δικαιούχοι και κριτήρια για τον Κοινωνικό Τουρισμό
Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος.

Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Δέκα διανυκτερεύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Πώς επιλέγονται οι δικαιούχοι
Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα