Δείτε το φανάρι στα Νότια προάστια που κόβει κοντά 300 πρόστιμα την ημέρα! Που βρίσκεται…..

sfina fanari car
Spread the love

Ο έξυπνος φωτεινός σηματοδότης της Λεωφόρου Ποσειδώνος λειτουργεί στα «κόκκινα», φακελώνοντας όσους καίνε το φανάρι.

Wondershare WW

Δεν σταματά να κόβει πρόστιμα το φανάρι που βρίσκεται στον Νότιο Τομέα του λεκανοπεδίου Αθηνών, φωτογραφίζοντας τους οδηγούς που «καίνε» τον ερυθρό σηματοδότη, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Google news

Πρόκειται για τον φωτεινό σηματοδότη με την ενσωματωμένη κάμερα που βρίσκεται στον Άλιμο και συγκεκριμένα στη συμβολή της Λεωφόρος Ποσειδώνος με την Καλαμακίου προς Πειραιά.

Συμβολή Λεωφ. Ποσειδώνος με Καλαμακίου/ Φωτογραφία:carandmotor

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από τον πολύ δραστήριο φωτεινό σηματοδότη, που όπως ανέφερε προ ημερών ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, μέσα σε μια ημέρα καταγράφει 250-300 παραβιάσεις.

Αντίστοιχο έργο εκτελεί και ένα ακόμα φανάρι που βρίσκεται στο σημείο, στο αντίθετο ρεύμα, προς Γλυφάδα (δείτε την αμέσως επόμενη φωτογραφία).

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση των φαναριών στη Λεωφόρο Ποσειδώνος πραγματοποιήθηκε πριν αρκετούς μήνες, στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης της Περιφέρειας για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων από τα οποία θα εξαγόντουσαν συμπεράσματα αναφορικά με τη γενίκευση ή μη της χρήσης των εν λόγω ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης των παραβιάσεων του ερυθρού σηματοδότη.

Όπως, ωστόσο, αποδεικνύεται, τα φανάρια στον Άλιμο δουλεύουν… συνεχώς στα «κόκκινα», πιάνοντας καθημερινά στην τσιμπίδα τους δεκάδες οδηγούς που υιοθετούν μια αντικοινωνική οδική συμπεριφορά.

Ως προς τη λειτουργία του συστήματος, αυτό αποθηκεύει έξι διαδοχικές φωτογραφίες όπου φαίνεται η πορεία του οχήματος κατά τη διάρκεια της παραβίασης, και δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες της πινακίδας του οχήματος. Ακόμα, αποθηκεύεται και βιντεοκλίπ της παραβίασης και τη φάσης του σηματοδότη (ήταν κόκκινος).

Το εν λόγω υλικό κατόπιν αποστέλλεται στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες δρομολογούν τις διαδικασίες για την αποστολή του προστίμου στους παραβάτες.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η ύπαρξη των «έξυπνων» φαναριών στη Λεωφ. Ποσειδώνος αρχίζει και γίνεται γνωστή στους οδηγούς. Πριν τοποθετηθεί ο καταγραφικός μηχανισμός, οι παραβιάσεις εντός 24ώρου υπερέβαιναν τις 800.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα