Αυτός είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος!

scale 768x480 1
Spread the love

Σαν παιδί, ο Alexandr Wang ήταν τόσο καλός στα μαθηματικά, ώστε έπαιρνε μέρος σε εθνικούς διαγωνισμούς μαθηματικών και προγραμματισμού στις ΗΠΑ. Στα 25 του χρόνια, είναι ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος του κόσμου και η εταιρεία του χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει πόση ζημιά κάνουν οι ρωσικές βόμβες στην Ουκρανία.

Tomtop WW

Η Scale AI, η εταιρεία του Wang που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και μετρά έξι χρόνια ζωής, έχει ήδη κλείσει τρία συμβόλαια αξίας 110 εκατ. δολαρίων για να βοηθήσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Google news

Η τεχνολογία της Scale AI λειτουργεί πολύ γρηγορότερα από τον άνθρωπο στην ανάλυση δορυφορικών εικόνων και έχει και άλλες χρήσεις πέραν του στρατού. Σύμφωνα με το Forbes, πάνω από 300 εταιρείες, όπως οι Flexport και General Motors, χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή για να πάρουν πληροφορίες από data όπως για παράδειγμα από αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα ή από εκατομμύρια έγγραφα.

«Κάθε κλάδος έχει στα χέρια του τεράστιες ποσότητες data. Ο στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες των δεδομένων αυτών και να δώσουν ώθηση στις επιχειρήσεις τους με την τεχνητή νοημοσύνη», είπε ο Wang στο Forbes.

Γιος δύο φυσικών που δούλευαν σε projects για όπλα του αμερικανικού στρατού, ίδρυσε την εταιρεία του όταν ήταν 19 ετών. «Είπα στους γονείς μου ότι θα ήταν κάτι που θα έκανα για το καλοκαίρι», εξηγεί, καθώς τότε σπούδαζε στο MIT. «Προφανώς, ποτέ δεν επέστρεψα στο πανεπιστήμιο».

Έπειτα από έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 325 εκατ. δολαρίων, η Scale AI αποτιμάται στα 7,3 δισ.  δολάρια. Ο Wang, που διατηρεί το 15% της εταιρείας, έχει περιουσία 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα