1 στους 3 επιτυχόντες δε θέλουν να μπουν στο Δημόσιο!

asep proslipseis aftodioikisi 1920x1282 1
Spread the love

Το παράδοξο φαινόμενο η ζήτηση για μία θέση στο Δημόσιο, με βάση το πλήθος των αιτήσεων, να εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη, ωστόσο πολλοί από τους επιτυχόντες να αρνούνται να διοριστούν, αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, στο ΑΣΕΠ!

Geekmaxi Many GEOs

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που, παρά την οικονομική κρίση και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, με τα στατιστικά της Ανεξάρτητης Αρχής, να ανεβάζουν το ποσοστό των επιτυχόντων που αρνούνται το διορισμό τους σε περίπου ένα τρίτο! Δηλαδή, 1 στους 3 επιτυχόντες αρνείται να διοριστεί στο Δημόσιο, με τους λόγους και τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τα παραδείγματα που αναφέρονται παρακάτω, να ποικίλουν:

Google news

– Σε φορέα του υπουργείου Εσωτερικό επιτυχόντας αρνήθηκε να διοριστεί, γιατί ήθελε να γίνει προϊστάμενος και να μην έχει και απογευματινή βάρδια!!!

-Άλλος υποψήφιος έχει διαπιστωθεί ότι έχει δηλώσει εννέα θέσεις σε ισάριθμούς διαγωνισμούς σε μία χρονιά και τις αρνήθηκε όλες!!!

-Στο δήμο Οινουσσών μετά από πολλές περιπέτειες διορίστηκε ο πέμπτος αναπληρωματικός μηχανικός!!!

-Ακόμη και στη Βουλή, κατά τον πρόσφατο διαγωνισμό στις οικονομικές υπηρεσίες διορίστηκε ο έκτος αναπληρωματικός!!!

Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκαλεί δυσλειτουργίες στο ΑΣΕΠ, καθώς τα αρμόδια στελέχη, από τη στιγμή που δεν αναλαμβάνει υπηρεσία ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος κλπ αναπληρωματικός, είναι αναγκασμένα να αναζητούν τον αμέσως επόμενο, μέχρι να καλυφθεί η θέση.

Αποτέλεσμα, χιλιάδες εργατοώρες χαμένες, οι οποίες δεν περισσεύουν στην Ανεξάρτητη Αρχή.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα