Αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγο της ανόδου πωλήσεων στις ΗΠΑ.

oil refinery3
Spread the love

Στο επίπεδο των 115 δολαρίων ανά βαρέλι το αργό – Οι ανακοινώσεις των μεγάλων εταιρειών λιανικής για αυξημένες πωλήσεις σκόρπισαν ελπίδες για αποφυγή της ύφεσης – Ισχυρά κέρδη στη Wall Street έπειτα από εβδομάδες απωλειών – Κέρδη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
«Φωτιά» πήραν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει άνοδο 3,43% και το brent 2,88% (στις 19.30 ώρα Ελλάδας) και πλέον κινείται σε επίπεδα οριακά κάτω από τα 115 δολάρια ανά βαρέλι.

Redmagic WW

Η άνοδος των τιμών στο πετρέλαιο ήλθε μετά από την ανακοίνωση κερδών υψηλότερων από τα αναμενόμενα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, από εταιρείες όπως η Dollar Tree και η Dollar General, που έδωσαν νέα ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς σκόρπισαν την ελπίδα ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί η ύφεση, καθώς η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση θα μπορούσε να στηρίξει την οικονομία.

Google news

Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνοντας στις 210.000. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τις 215.000, όπως σημειώνει το Reuters.

Ωστόσο, πίσω από όλα είναι η προσδοκία ότι ενδεχομένως έχει φτάσει η στιγμή που ο πληθωρισμός θα αρχίσει να επιβραδύνεται, τουλάχιστον στις ΗΠΑ: «Τα στοιχεία υποδηλώνουν μια πιθανή στροφή προς μια λιγότερο επιθετική στάση από τη Fed», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται, η ζήτηση επιβραδύνεται , αλλά ίσως και η άνοδος των τιμών αρχίζει να επιβραδύνεται. Και αν όλα αυτά ισχύουν, τότε θα αρχίσει να προετοιμάζεται το έδαφος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για μια στροφή προς μια λιγότερο επιθετική στάση», πρόσθεσε.

Στις 20.00 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones κέρδιζε πάνω από 550 μονάδες, ενώ ο S&P εμφάνιζε άνοδο 2,12% , βγαίνοντας για τα καλά από bear market Την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο – 3,01% – κατέγραφε πάντως ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100, ο οποίος έχει «υποφέρει» τις τελευταίες 7 εβδομάδες.

Ο Dow Jones έκλεισε σε αρνητικό έδαφος τις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq έχουν υποχωρήσει για επτά διαδοχικές εβδομάδες.

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – και το ελληνικό, που πλησιάζει και πάλι τα επίπεδα των 890 μονάδων.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα