Θες να αγοράσεις μια Mercedes-AMG SL. Πόσο κοστίζει η φθηνότερη στην Ελλάδα;

amg sl
Spread the love

Διαθέσιμη είναι στην ελληνική αγορά η πιο ταπεινή εκδοχή της νέας SL.

Atlas VPN

Αυτή δεν έχει μεγάλες αισθητικές διαφορές σε σχέση με τις μεγαλύτερες αδελφές της.

Google news

Με δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα εφοδιάζεται η… μικρή SL 43, που είναι διαθέσιμη πλέον στην ελληνική αγορά για παραγγελία. Το πανέμορφο roadster αποδίδει 382 ίππους και 480 Nm ροπής, ενώ το ήπια υβριδικό σύστημα προσθέτει άλλους 14 ίππους. Η μικρή SL είναι αποκλειστικά πισωκίνητη, ενώ όπως και οι μεγαλύτερες SL 55 και SL 63 διαθέτει αυτόματο 9άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Στις βασικές εκδόσεις της SL 43 συναντάμε 19άρες ζάντες αλουμινίου, ενώ μπορεί κάποιος προαιρετικά να επιλέξει και τις μεγαλύτερες 21 ιντσών. Φυσικά δε λείπουν οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης που κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακό το γερμανικό roadster με το μακρύ ρύγχος.

Από την SL 43 δεν απουσιάζει ο σπορ χαρακτήρας, και για το λόγο του αληθές, είναι σε θέση να φθάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα (4,9 για την ακρίβεια), με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 275 χλμ./ώρα. Και στο εσωτερικό θα λέγαμε ότι δε λείπει τίποτα από την μικρή SL το σύστημα MBUX και οθόνη αφής 12,3 ιντσών αλλά και γενικότερα πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Αξίζει δηλαδή κατά κάποιον τρόπο, να εξοικονομήσει κανείς ένα ποσό κοντά στις 70.000 ευρώ και πλέον για να αποκτήσει τη δίλιτρη AMG SL έναντι της θηριώδους και κορυφαίας τετρακίνητης με κινητήρα V8 χωρητικότητας 4.000 κ.εκ. Για να θυμηθούμε λίγο τα ποσά που ζητούν οι SL 55 και SL 63, είναι 239.500 και 275.500 ευρώ αντίστοιχα, με την φθηνότερη version της να ζητά 167.456 ευρώ.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα