Η τιμή στο σουβλάκι από το Ναύπλιο και Άργος.

Σουβλάκι 780x470 1
Spread the love

Το σουβλάκι ακριβαίνει διαρκώς, με αποτέλεσμα να γίνεται απλησίαστο, καθώς η ενεργειακή κρίση και ο επακόλουθος πληθωρισμός έχουν εκτοξεύσει τις τιμές σε μία σειρά από προϊόντα. Και φυσικά η Αργολίδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση.

Banggood WW

Το κόστος για μία πίτα γύρο σε σουβλατζίδικο στο Ναύπλιο φτάνει ακόμη και τα 3,5 ευρώ, σύμφωνα όσα αναγράφονται σε τιμοκαταλόγους καταστημάτων στο e-food, και όχι μόνο. Αντίστοιχα στο Άργος η τιμή σκαρφάλωσε στα 3,2 ευρώ για ένα τυλιχτό με χοιρινό.

Google news

Την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες του κλάδου ανησυχούν με την έλλειψη των πρώτων υλών.

Η τιμή στο σουβλάκι μπορεί να φθάσει ακόμα και 5 ευρώ
Όπως υποστηρίζουν ιδιοκτήτες σουβλατζίδικων, η τιμή στο σουβλάκι μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 5 ευρώ.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, σε παραδοσιακό κατάστημα το πιτόγυρο έφτασε τα 3,90 ευρώ. «Στη νότια Ελλάδα είναι πολύ πιο μικρά τα σαντουϊτσάκια, από τα δικά μας εδώ» ανέφερε ένας εργαζόμενος, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, πως είναι πιο ακριβά τα σουβλάκια σε σχέση με τη νότια Ελλάδα.

Αλλά και αυτό σχετικό είναι όταν έχουμε να κάνουμε με τουριστικές περιοχές, όπως η Αργολική πρωτεύουσα και αρκετοί νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος με 3,50 και τα Χανιά με 3,60 ευρώ.

Η Πελοπόννησος ακολουθεί την τάση ανόδου
Στην Πελοπόννησο και την Αττική, το σουβλάκι με πίτα ή ψωμάκι πωλείται πλέον ακόμα πάνω από 3 ευρώ, όταν μόλις πριν από λίγους μήνες η τιμή του ήταν 2,70 ευρώ ή και χαμηλότερα.

Είναι ενδεικτικό ότι η μέση τιμή για ένα σκέτο σουβλάκι, χοιρινό ή κοτόπουλο, το 2021 κυμαινόταν στο 1,70 με 1,80 ευρώ, ενώ φέτος έχει φτάσει τα 2,20 ευρώ.

Η έλλειψη πρώτων υλών εκμηδενίζει το κέρδος
Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως η έλλειψη πρώτων υλών, σε συνδυασμό με τις διαρκείς ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα ανεβάζουν τις τιμές και εκμηδενίζουν το κέρδος.

Οι τιμές είναι κάπως χαμηλότερες στα συνοικιακά ψητοπωλεία και στις μη τουριστικές περιοχές, όπου οι επαγγελματίες φοβούνται μη χάσουν τη στάνταρ πελατεία που διαθέτουν.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα