Η βενζίνη στα Χανιά κοστίζει 2,30€!

venzini 2048x1406 1
Spread the love

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η τιμή της βενζίνης με τα νησιά να συνεχίζουν να κρατούν τα σκήπτρα της ακρίβειας. H μέση πανελλαδική τιμή έχει διαμορφωθεί πλέον πάνω από το 2,2 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά οι οδηγοί βρίσκουν πρατήρια υγρών καυσίμων με βενζίνη που πωλείται ακόμη και πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο. Στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη η μέση τιμή της βενζίνης ξεπέρασε το 2,3 ευρώ το λίτρο.

Gshopper Many GEOs

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ - ΧΑΝΙΑ- ΚΡΗΤΗ

Οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο μοιάζουν πλέον ασύμφορες για τους οδηγούς που βλέπουν σχεδόν καθημερινά πλέον τις τιμές να «τσιμπάνε», χωρίς να μπορούν να παρακολουθήσουν τις απανωτές αυξήσεις. Την ίδια στιγμή οι εκτιμήσεις από τους πρατηριούχους για την πορεία των τιμών το επόμενο διάστημα κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι.

Google news

Είναι χαρακτηριστικό πως μιλώντας σε αθηναικά μέσα ενημέρωσης o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, σημείωσε ότι δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή κάποιο ανασταλτικό παράγοντα ώστε να πέσει η τιμή. Θεωρεί δε παρακινδυνευμένο να κάνει εκτιμήσεις σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί το ράλι των τιμών καθώς επισημαίνουν τους πολλούς και απρόβλεπτους παράγοντες κυρίως σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Τα νησιά πρωταθλητές στην ακρίβεια
Κι ενώ το 2,227 ευρώ το λίτρο, που είναι η μέση τιμή της βενζίνης στην Αττική αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους οδηγούς, στα νησιά τα βενζινάδικα μοιάζουν απλησίαστα προκαλώντας έντονο προβληματισμό ενόψει και του καλοκαιριού και της τουριστικής σεζόν.

Η μέση τιμή στην Κρήτη έφτασε τα 2,30 ευρώ το λίτρο, στο νομό Κυκλάδων έφτασε τα 2,391 ευρώ το λίτρο, στον νομό Λευκάδας τα 2,352 ευρώ το λίτρο και στον νομό Δωδεκανήσων το 2,317 το λίτρο. Ωστόσο υπάρχουν νησιά όπου τα πρατήρια πωλούν βενζίνη ακόμη και πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο.

Σκέψεις για επέκταση του fuel pass και πρόστιμα για αισχροκέρδεια
Οι πρατηριούχοι να συνεχίζουν να ζητούν μείωση του Ειδικού Φόρου ή του ΦΠΑ τουλάχιστον για την περίοδο που υπάρχει η κρίση ώστε, όπως λένε, να πέσουν οι τιμές.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, εκείνο που φαίνεται πως εξετάζει, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του, είναι η επέκταση του fuel pass που είχε δοθεί στους οδηγούς, και για τον Ιούνιο.

Παράλληλα το υπουργείο Ανάπτυξης διαμηνύει πως οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά προκειμένου να εντοπιστούν φαινόμενα κερδοσκοπίας από επιχειρήσεις.

Ήδη την Παρασκευή ανακοίνωσε και τα πρώτα πρόστιμα για αισχροκέρδεια συνολικού ύψους 15.000 ευρώ σε τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο στην Καλαμάτα κι ένα στο Αιγάλεω. Συγκεκριμένα τα δύο πρατήρια πωλούσαν diesel κίνησης σε τιμή υψηλότερη της θεωρητικής τιμής πώλησης, ενώ το ίδιο έκανε και το τρίτο με την αμόλυβδη βενζίνη.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα