Περισσότεροι είναι οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται με COVID.

109185 esygr12802
Spread the love

Ξεπέρασαν σήμερα, για πρώτη φορά, οι εμβολιασμένοι τους ανεμβολίαστους οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με CoViD.

Tomtop WW

Όπως αναφέρεται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, από τους 167 διασωληνωμένους, οι 83 είναι ανεμβολίαστοι και οι 84 μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένοι.

Google news

Πρόκειται για μία φυσιολογική εξέλιξη, δεδομένου του υψηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιδημιολόγοι, εάν το σύνολο ενός πληθυσμού είναι εμβολιασμένοι κατά της CoviD, το σύνολο και των διασωληνωμένων θα είναι εμβολιασμένοι.

Από τα περίπου 8 εκατομμύρια μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένους Έλληνες, 84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, όταν από τα 2 εκατομμύρια ανεμβολίαστους νοσηλεύονται 83.

Η πιο κοντινή διαφορά εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων σε ΜΕΘ είχε καταγραφεί στις 16 Μαΐου (49,71% – 50,29%) και η δεύτερη την 1η Μαΐου (49,58% – 50,42%), αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι ανεμβολίαστοι ήταν περισσότεροι.

Στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, οι πλήρως εμβολιασμένοι ήταν περίπου 5,7 εκατομμύρια. Τα ποσοστά των εμβολιασμένων που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν μόλις 7,27%.

Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι πλήρως εμβολιασμένοι είχαν ανέλθει σε 6,3 εκατομμύρια, οι διασωληνωμένοι που προέρχονταν από αυτή την ομάδα είχαν διπλασιαστεί το τέλος Οκτωβρίου (15,2%).


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα