Ένα βήμα πριν τον πανικό οι ζυθοποιίες. Τελειώνουν τα μπουκάλια μπύρας!

beer bottle
Spread the love

Για ενδεχόμενη έλλειψη σε μπουκάλια μπύρας το καλοκαίρι προειδοποιούν οι γερμανικές ζυθοποιίες, εν μέσω αυξανόμενου κόστους παραγωγής και έλλειψης οδηγών φορτηγών.

Gshopper Many GEOs

Η κατάσταση είναι «εξαιρετικά τεταμένη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ζυθοποιών στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Google news

Η έλλειψη γυάλινων μπουκαλιών θα επηρεάσει κυρίως τις μικρές και μεσαίες ζυθοποιίες, σύμφωνα με ειδικό του κλάδου.

Οι ζυθοποιοί πρέπει να πληρώσουν 80% περισσότερα χρήματα για νέες γυάλινες φιάλες από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Το κόστος της μπύρας επίσης αυξάνεται.

Ένας από τους λόγους πίσω από την έλλειψη είναι η αύξηση των τιμών της ενέργειας που προκαλεί την αύξηση της τιμής της παραγωγής γυάλινων φιαλών, δήλωσε εκπρόσωπος της βιομηχανίας γυαλιού στην Bild.

Επιπλέον, ο Χόλγκερ Έιχελ της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ζυθοποιών είπε ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών καθιστά δυσκολότερη τη διατήρηση των αλυσίδων εφοδιασμού.

Ως αποτέλεσμα, είπε ότι το κόστος των νέων γυάλινων φιαλών είχε σχεδόν διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.

Παράλληλα, υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι το κόστος της γερμανικής μπύρας μπορεί να αυξηθεί έως και 30%, επίσης λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Η έλλειψη φιαλών είναι πιθανό να πλήξει περισσότερο τις μικρότερες ζυθοποιίες, επειδή συνήθως οι μεγαλύτερες εταιρείες προμηθεύονται πρώτες.

Όπως είπε ο κ. Έιχελ, το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι Γερμανοί είναι να επιστρέψουν τα γυάλινα μπουκάλια στους λιανοπωλητές όσο το δυνατόν γρηγορότερα, συμβουλεύοντας τους καταναλωτές να μην «αποθηκεύουν άδεια στο υπόγειο».

Τα γυάλινα μπουκάλια, που είναι κοινά στη Γερμανία, πωλούνται με μια μικρή προκαταβολή, ενώ καταναλωτές τα επιστρέφοντάς τα πίσω στο κατάστημα τους επιστρέφεται η προκαταβολή.

Τα κουτάκια μπύρας, που συναντώνται περισσότερο σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο είναι πιο σπάνια, ενώ πολλές ζυθοποιίες χρησιμοποιούν προσαρμοσμένα μπουκάλια που είναι δύσκολο να αντικατασταθούν.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα