Παραδώθηκαν οι Ουκρανοί στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal.

oukrania
Spread the love

Ο ρωσικός στρατός διαπραγματεύεται με τους Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονται ακόμη στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε η Μόσχα. Εννέα Ουκρανοί στρατιωτικοί βγήκαν από το εργοστάσιο κρατώντας λευκή σημαία.

Dresslily WW

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του τάγματος Vostok της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) Alexander Khodakovsky, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Tass, εννέα μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκπροσωπούν τώρα τα συμφέροντα του μεγαλύτερου μέρους του στρατού που εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο. Όταν εγκατέλειψαν τις εγκαταστάσεις του, ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις, σημείωσε.

Google news

Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δέκα Ουκρανοί στρατιώτες που έμεναν μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal παραδόθηκαν. «Οι πρώτοι δέκα στρατιωτικοί που κυμάτιζαν τις λευκές σημαίες βγήκαν κατά μήκος του τούνελ μας», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Στις 11 Μαΐου ο Khodakovsky ανέφερε ότι οι μαχητές του τάγματός του βρήκαν και απέκλεισαν τη σήραγγα μέσω της οποίας ο ουκρανικός στρατός έβγαινε από το Azovstal για να πάρει νερό από το ποτάμι. Κατά την απόφραξη της σήραγγας, ένας στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα