Αποχωρεί τελείως από την Ρωσία τα McDonald’s.

untitled 2
Spread the love

Η McDonald’s ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης των 850 εστιατορίων της στη Ρωσία, τα οποία απασχολούν 62.000 εργαζόμενους, αποχωρώντας έτσι οριστικά από τη χώρα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Cubot WW

Ο παγκόσμιος κολοσσός fast food απέδωσε την απόφασή του στην ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο, λέγοντας ότι η διατήρηση της επιχείρησής του στη Ρωσία “δεν είναι πλέον ανεκτή, ούτε συνάδει με τις αξίες της McDonald’s”.

Google news

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία με έδρα το Σικάγο είχε ανακοινώσει στις αρχές του περασμένου Μαρτίου ότι κλείνει προσωρινά τα καταστήματά της στη Ρωσία, συνεχίζοντας όμως να πληρώνει τους υπαλλήλους της.

Σήμερα, μέσω του CEO Chris Kempczinski γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή που θα προσλάβει τους ίδιους εργαζομένους, τους οποίους ωστόσο θα πληρώνει η ίδια η εταιρεία μέχρι να κλείσει το deal.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων της McDonald’s, “η αφοσίωση και η πίστη των εργαζομένων” στην εταιρεία καθώς και εκατοντάδων ακόμη προμηθευτών έκαναν δύσκολη την απόφαση της αποχώρησης. “Ωστόσο, έχουμε δεσμευτεί στην παγκόσμια κοινότητά μας και πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στις αξίες μας”, πρόσθεσε.

Η McDonald’s πάντως ξεκαθάρισε ότι η αποχώρηση από τη Ρωσία δεν θα αλλάξει τα σχέδιά της της για επέκταση του franchise με την προσθήκη 1.300 νέων εστιατορίων τη φετινή χρονιά.

Να σημειωθεί πως το πρώτο κατάστημα McDonald’s στη Ρωσία άνοιξε στο κέντρο της Μόσχας πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες, λίγο μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα