12χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο δωμάτιό του στα Κάτω Πατήσια! Υποψίες για το TikTok!

ekab ambulance
Spread the love

Μούδιασμα έχει προκαλέσει η είδηση πως ένα 12χρονο αγόρι αυτοκτόνησε την περασμένη Παρασκευή. Οι γονείς βρήκαν το παιδί τους απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του.

Cafago WW

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο παιδί σε αυτή τη πράξη. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από την αστυνομία για να διαπιστωθεί τι οδήγησε το παιδί στο απενενοημένο διάβημα. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από τις καταθέσεις γονιών -συμμαθητών, την ιατροδικαστική αλλά και τις απαντήσεις που θα προκύψουν από τις αναλύσεις στο κινητό του τηλέφωνο και τον υπολογιστή του, θα δοθούν και οι σχετικές απαντήσεις.

Google news

Ανάμεσα στα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι και αυτό του να συμμετείχε στο παιχνίδι Blackout Challenge στο Tik Tok, ένα «παιχνίδι» άκρως επικίνδυνο για τη ζωή όσων συμμετέχουν.

Οπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο θάνατος του σχετίζεται με το εν λόγω παιχνίδι.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως στη χώρα μας δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω παιχνίδι ή κάποιο άλλο διαδικτυακό.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο αστυνομικός κ. Μπαλάσκας στον Σκάι, την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχει υποβληθεί και μήνυση στην πλατφόρμα του Τικ Τοκ.

Τι είναι το «Blackout Challenge»

Το «Blackout Challenge» είναι ένα «παιχνίδι» στο οποίο οι χρήστες της πλατφόρμας καλούνται να στραγγαλιστούν με ένα καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να καταγράψουν σε βίντεο τη στιγμή ευφορίας, όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους.

Το εν λόγω «παιχνίδι» εμφανίστηκε και σε άλλες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μια ιατροδικαστική ανάλυση του κινητού τηλεφώνου της 10χρονης Nylah Anderson έδειξε ότι το TikTok χρησιμοποιήθηκε τη στιγμή του συμβάντος, δήλωσε ο Jeffrey Goodman, δικηγόρος της οικογένειας.

Ήδη στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 10 παιδιά, ενώ κάποια έμειναν τετραπληγικά.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα