Σκύλος έφαγε 1.100€! Ευτυχώς η τράπεζα του επέστρεψε τα χρήματα.

Capture 99
Spread the love

Η ιστορία προέρχεται από το Βέλγιο όπου ο Γκρέγκορι, ο ιδιοκτήτης ενός πανέμορφου Γκόλντεν Ριτρίβερ, επρόκειτο να αγοράσει ένα αυτοκίνητο και είχε μαζέψει 2 χιλιάδες ευρώ σε έναν φάκελο για να πληρώσει την προκαταβολή: «Έβαλα τον φάκελο στο ντουλάπι της κουζίνας, για να τα κρύψω καλά πίσω από ένα πλαίσιο – λέει ο άντρας στο Rtl.be.

Geekbuying WW

Πέρασα δύο ώρες στο γκαράζ μου χαζεύοντας και όταν επέστρεψα στο σπίτι, είχα την τεράστια έκπληξη να βρω τον φάκελο σκισμένο και σκορπισμένο στο μαξιλάρι της Σάλυ.

Google news

Στο τέλος της καταμέτρησης η ζημιά ήταν ξεκάθαρη: λίγο περισσότερο από το μισό του ποσού είχε καταστραφεί, 1.100 ευρώ. Αλλά ο Γκρέγκορι δεν τα έβαλε με το αξιολάτρευτο σκυλί του:

«Φταίει;» Για τίποτα. Κατηγόρησα τον εαυτό μου γιατί έπρεπε να είχα πάρει περισσότερες προφυλάξεις» εξηγεί ο ιδιοκτήτης.

Και για την καλή του καρδιά, ανταμείφθηκε καταφέρνοντας να ανακτήσει όλο το ποσό.

Πρώτα απ ‘όλα, προσπάθησε να «κολλήσει» τα χαρτονομίσματα χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία:
«Ήταν σαν να έλυνα ένα παζλ. Πέρασα όλο το βράδυ έτσι. Κάποια ήταν λίγο-πολύ πλήρη και άλλα είχαν σοβαρή ζημιά. Αλλά σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω σε αυτές τις συνθήκες».

Έτσι, με τα χρήματά του κατεστραμμένα, ο Grégory ζήτησε πληροφορίες από την τράπεζά του:
«Μου είπαν ότι έπρεπε να πάω στην Εθνική Τράπεζα του Βελγίου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κατάστημα και το κοντινότερο βρίσκεται στις Βρυξέλλες και εγώ μένω στη Λιέγη. Η τράπεζά μου θα μπορούσε να είχε χειριστεί τη διαδικασία, αλλά θα χρειαζόταν αρκετές εβδομάδες. Έτσι οδήγησα ο ίδιος στις Βρυξέλλες.

Στο Βέλγιο, μόνο η Εθνική Τράπεζα μπορεί να πραγματοποιήσει άμεση ανταλλαγή χρημάτων, αλλά με ορισμένες προϋποθέσεις: η φθορά του χαρτονομίσματος πρέπει να είναι ακούσια και να υπάρχει περισσότερο από το 50% του χαρτονομίσματος. Αν δεν συνέβαινε αυτό, κάποιοι κακοπροαίρετοι θα μπορούσαν να έρθουν πολλές φορές για να ανταλλάξουν το ίδιο χαρτονόμισμα χωρισμένο σε πολλά μέρη.

Ο Γκρέγκορι τους πήγε τα κατεστραμμένα ευρώ και αφού περίμενε 10 μέρες να γίνουν όλοι οι έλεγχοι στα χαρτονομίσματα, έλαβε πίσω όλο το ποσό.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα