Ο Jeff Bezos τα βάζει με τον Joe Biden!

Bezos
Spread the love

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος κατηγόρησε την Παρασκευή τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για “παραπλάνηση” στο Twitter, με αφορμή το tweet του Αμερικανού ηγέτη που έλεγε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να τιθασευτεί αν οι πλούσιες εταιρείες αναγκαστούν να “πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί”, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Redmagic WW

Η ανταλλαγή απόψεων ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής με το tweet του Μπάιντεν: “Θέλεις να μειώσεις τον πληθωρισμό; Ας σιγουρευτούμε ότι οι πλουσιότερες εταιρείες θα πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους”.

Google news

Η Amazon, η οποία πλήρωσε 3,7 δισ. δολάρια σε φόρους στις ΗΠΑ το 2021, έχοντας συνολικά έσοδα παγκοσμίως 469 δισ. δολαρίων, επικρίνεται συχνά ότι δεν συνεισφέρει αρκετά σε ομοσπονδιακές εισφορές, δεδομένου του μεγέθους της.

“Το νεοσύστατο Συμβούλιο για την Σκόπιμη Παραπληροφόρηση (Disinformation Governance Board) θα πρέπει να επανεξετάσει αυτό το tweet, ή ίσως θα πρέπει να σχηματίσουν ένα νέο Συμβούλιο Ανακολουθίας αντ’ αυτού”, έγραψε ο μπέζος στο Twitter, αναφερόμενος στο νέο συμβούλιο του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο. “Είναι καλό να συζητάμε για την αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Η τιθάσευση του πληθωρισμού είναι κρίσιμο να συζητηθεί. Το να τα συνδυάζουμε μαζί συνιστά απλώς παραπλάνηση”.

Ο Μπέζος και η Amazon είχαν γίνει συχνός στόχος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, ο οποίος συχνά προσπαθούσε να αμβλύνει τις επικρίσεις που δεχόταν Washington Post που ανήκει στον Μπέζος, αποδίδοντάς τες στην προσωπική του διαμάχη με τον Μπέζος.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα