Πως 37.531 λυχναράκια έφτιαξαν ένα γλυκό χάρτη της Κρήτης και μπήκανε στο Γκίνες!

greete lyhnarakia
Spread the love

Και επίσημα στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες η Κρήτη και τα καλιτσούνια της.

Atlas VPN

Τον πιο γλυκό χάρτης της Κρήτης, από 37.531 παραδοσιακά καλιτσούνια -γνωστά και ως «λυχναράκι»- έφτιαξαν το πρωί του Σαββάτου, στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου!

Google news

Η προβλήτα του Μικρού Κούλε μοσχοβόλησε κυριολεκτικά, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί ζωντανά την υπερπροσπάθεια που κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο!

Για την υλοποίηση του μωσαϊκού που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων προϊόντων, 1 τόνος αλεύρι, 1 τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη και 230 λίτρα αυγού.

Το διάσημο κρητικό γλυκό θα μοιραστεί σε τοπικά κοινωφελή ιδρύματα, ωστόσο θα γλυκαθούν και οι παρευρισκόμενοι που παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό την διαδικασία.

Την κατάρριψη του ρεκόρ παρακολούθησαν από κοντά και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αλλά και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, κ. Μαίρη Παχιαδάκη.

«Αν κάποιος τολμήσει να κάνει άλλο ρεκόρ θα επιστρατεύσουμε τις γιαγιάδες στα χωριά» είπε ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου Βασίλης Λουλάκης.

Η δράση έγινε με πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με την αρωγή του δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και τη συμμετοχή-προσφορά αρκετών τοπικών επιχειρήσεων!


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα