Επιβάτης χωρίς καμία εμπειρία από αεροπλάνα, προσγείωσε μόνος του Cessna αεροπλάνο από τα 9.000 πόδια!

Cessna
Spread the love

Ένας επιβάτης αεροπλάνου αποδείχθηκε ήρωας, καθώς μπόρεσε να προσγειώσει το σκάφος Cessna στο οποίο επέβαινε, επειδή παρουσιάστηκε έκτακτη ανάγκη και μάλιστα χωρίς να έχει πετάξει ποτέ αεροπλάνο στη ζωή του.

Redmagic WW

Σύμφωνα με την washingtonpost.com, το περιστατικό έγινε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Palm Beach στη Φλόριντα, όταν ο πιλότος της πτήσης έπαθε ξαφνικά αμοκ, με το σκάφος να βρίσκεται στα 9.000 πόδια. Τότε, ένας από τους επιβάτες πήρε τον έλεγχο του αεροσκάφους και επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου για βοήθεια.

Google news

«Έχω μια σοβαρή κατάσταση εδώ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο πιλότος μου έχει χάσει τα λογικά του. Δεν έχω ιδέα πώς να οδηγήσω το αεροπλάνο». «Ελήφθη. Ποια είναι η θέση σας;» είπε ο ελεγκτής, με τον επιβάτη να τονίζει ότι «δεν έχω ιδέα. Βλέπω την ακτή της Φλόριντα μπροστά μου. Και δεν έχω ιδέα».

«Διατηρήστε το επίπεδο των φτερών και απλώς προσπαθήστε να ακολουθήσετε την ακτή, είτε προς βορρά είτε προς νότο. Προσπαθούμε να σας εντοπίσουμε», απάντησε ο ελεγκτής και καθοδήγησε τον επιβάτη, με την προσγείωση να θεωρείται «ασφαλής και σταθερή».

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ούτε η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πιλότος, ούτε και το όνομα του ηρωικού επιβάτη, ο οποίος αποδείχθηκε τελικά… καλός μαθητής.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα