80 τούρκικα F-16 αναβαθμίζονται!

department of state
Spread the love

Μετά από δημοσίευμα της «The Wall Street Journal» για τα F16.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από τους επικεφαλής του Κογκρέσου να εγκρίνουν το αίτημα στο Κογκρέσο για την έγκριση του σχεδίου αναβάθμισης 80 τουρκικών F-16, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal».

AliExpress WW

Τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Από την πλευρά του, τo Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας αυτά τα δημοσιεύματα, ανέφερε ότι «ως θέμα πολιτικής, δεν σχολιάζουμε ούτε επιβεβαιώνουμε δημοσίως τις προτεινόμενες αμυντικές μεταφορές έως ότου κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν μακροχρόνιους και βαθείς διμερείς αμυντικούς δεσμούς και η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ παραμένει προτεραιότητα. Σας παραπέμπουμε στις τουρκικές αρχές για να μιλήσετε περαιτέρω για τα σχέδια αμυντικών προμηθειών τους».

Google news

Πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ΕΡΤ αναφέρουν ότι ουσιαστικά το Στειτ Ντιπάρτμεντ με την απάντηση του επιβεβαιώνει ότι επί του παρόντος δεν έχει ενημερωθεί μέσω της επίσημης διαδικασίας το Κογκρέσο, συνεπώς οι συζητήσεις Ουάσιγκτον Άγκυρας για τις αναβαθμίσεις γίνονται ακόμη σε ανεπίσημο και προκαταρκτικό στάδιο.

Πληροφορίες του ξένου τύπου αναφέρουν ότι, η Αμερικανική Κυβέρνηση ζητά από τους επικεφαλής του Κογκρέσου να εγκρίνουν την πώληση F16 στην Τουρκία.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα