Καμία ελπίδα δεν έχει η Γερμανία χωρίς το NATO.

nato germany 1024x576 1
Spread the love

Η Γερμανία δεν θα μπορούσε να αμυνθεί έναντι της Ρωσίας χωρίς το ΝΑΤΟ, εκτιμά ο προσωπάρχης της καγκελαρίας Βόλφγκανγκ Σμιτ, τονίζοντας ότι αυτός «είναι ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσουμε ως συμμαχία ισχυρών εταίρων σε αυτόν τον κόσμο».
Η Γερμανία δεν μπορεί να αμυνθεί έναντι της Ρωσίας χωρίς τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, εκτίμησε ο προσωπάρχης της καγκελαρίας Βόλφγκανγκ Σμιτ, τονίζοντας ότι «οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη Γερμανία, αλλά και για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ» (φωτογραφία, επάνω, από AP.

Goboo [CPS] Many GEOs

«Ο μοναδικός τρόπος»
Σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, ο κ. Σμιτ επισήμανε ακόμη ότι «για αυτό συνεργαζόμαστε τόσο στενά και καλά, γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσουμε ως συμμαχία ισχυρών εταίρων σε αυτόν τον κόσμο».

Google news

Eρωτώμενος εάν η Γερμανία θα μπορούσε να αναλάβει διεθνή ηγετική θέση, ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία ενεργεί πρωτίστως μέσω της Ευρωπαϊκής Eνωσης.

Αυτό, όπως είπε, ήταν και το μήνυμα που προσπάθησαν να μεταφέρουν στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τόσο ο καγκελάριος Oλαφ Σολτς όσο και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήδη πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα