Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος στα εξοχικά;

skylakakis theodoros
Spread the love

Από τον Ιούνιο και μετά τα εξοχικά θα υπαχθούν και αυτά στο νέο σύστημα, ενώ από τώρα μέχρι και τον Ιούνιο θα υπάρχει μείωση στις αυξήσεις των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 50%
«Δεν έχει καμία σημασία το όνομα που αναγράφεται στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος για να πιστωθούν οι επιστροφές των επιπλέον χρεώσεων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

AliExpress WW

Διευκρίνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή, είναι το ακίνητο να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία από τον ενδιαφερόμενο.

Google news

Σχετικά με τα εξοχικά, από τώρα μέχρι και τον Ιούνιο θα υπάρχει μείωση στις αυξήσεις των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 50% και από τον Ιούνιο και μετά, θα υπαχθούν και αυτά στο νέο σύστημα.

Πώς θα υπολογίσετε το ύψος της επιστροφής

Η αναδρομική αποζημίωση για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος θα ανέρχεται σε έως 600 ευρώ και αφορά λογαριασμούς που εκδόθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και την 31η Μαΐου φέτος.

Ο υπολογισμός της επιδότησης είναι πολύ εύκολος, μπορεί να τον κάνει ο καθένας.

Για την περίοδο που ήδη αναφέραμε αθροίζουμε τα ποσά της διαβόητης ρήτρας αναπροσαρμογής και αφαιρούμε από το άθροισμα το σύνολο των εκπτώσεων που ήδη έχουμε λάβει από το κράτος και τον πάροχό μας. Η επιδότηση είναι το 60% της διαφοράς με ανώτατο όριο τα 600€ και ελάχιστο τα 18€. Το ποσό που θα κατατεθεί στον λογαριασμό μας είναι ακατάσχετο , αφορολόγητο και δεν μπορεί να συμψηφιστεί με άλλες οφειλές που τυχόν έχουμε. Θα είναι δε στη διάθεση μας για να το αξιοποιήσουμε όπου εμείς θέλουμε, δεν θα ελέγξει κανείς που θα ξοδέψουμε τα χρήματα.

Ας υποθέσουμε ότι ένα νοικοκυριό έχει στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο συνολική ρήτρα αναπροσαρμογής 1300€ και συνολικές εκπτώσεις από κράτος και πάροχο αθροίζουν στα 500. Η επιδότηση που θα λάβει θα είναι το 60% της διαφοράς τους , δηλαδή 800€χ60%=480€

Για να λάβει ένα νοικοκυριό τα χρήματα θα πρέπει να έχει δηλώσει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 45.000€. Προσοχή, το εισοδηματικό αυτό κριτήριο δεν παρακάμπτεται , κατά συνέπεια ακόμη και για τα ζευγάρια που κάνουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις τα εισοδήματα του κάθε μέλους αθροίζονται.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα